Apple chce v USA zakázat prodej Samsungu Galaxy S3

tl
7. 6. 2012 16:05
U nás jde Galaxy S3 na dračku. V USA možná kvůli Applu vůbec nepůjde do prodeje
Telefon Galaxy S3 od společnosti Samsung
Telefon Galaxy S3 od společnosti Samsung | Foto: itaci.cz

Současná vlajková loď Samsungu, smartphone Galaxy S3, je od začátku června na pultech obchodu většiny evropských zemí, včetně České republiky. U nás se během prvních dvou dnů prodalo asi dva tisíce telefonů a očekává se, že do konce týdne se jich v celé Evropě prodá asi 9 milionů kusů.

Ve Spojených státech amerických je zahájení prodeje „galaktického" telefonu naplánováno až na 21. června, datum bude ale dost možná posunuto nebo bude prodej zrušen úplně. Firma Apple totiž předevčírem požádala o zákaz prodeje nového telefonu od Samsungu, protože podle ní porušuje dva z jejích patentů.

Patentové spory mezi Samsungem a Applem jsou poměrně časté. Novou stížnost na Galaxy S3 podal Apple v rámci už probíhajícího řízení, ve kterém se má rozhodnout o zákazu prodeje telefonu Galaxy Nexus.

Applu vadí S-Voice

Firma Apple si stěžuje hlavně na nový systém hlasového ovládání od Samsungu se jménem S-Voice, který podle americké společnosti porušuje její patent na jednotné vyhledávání. Druhý spor se týká patentu na automatické vyhledávání údajů ve volném textu.

Pokud americké soudy skutečně nepovolí prodej tohoto zatím nejvybavenějšího telefonu od Samsungu, bude to pro jihokorejskou firmu znamenat nepochybně velkou ztrátu zisků.

V Česku si ale nový Galaxy S3 můžete koupit bez problémů. Tohoto konkurenta iPhonu 4S se systémem Android 4.0 a čtyřjádrovým procesorem koupíte u operátorů v nedotované ceně za 15 tisíc korun, dotovaný potom nejlevněji za devět a půl tisíce.

--------------------------------------------------------------------------------

Máte rádi značku Samsung? 

 

Právě se děje

Další zprávy