Tablet Wikipad umí 3D bez brýlí a běží na Androidu

David Slížek
11. 1. 2012 22:45
Prototyp prvního 3D tabletu s displayem, který nepotřebuje 3D brýle, představila na CES 2012 firma Wikipad. Má ale ještě své mouchy.
3D tablet Wikipad
3D tablet Wikipad | Foto: Wikipad

Tablet je zařízení, které se spíš než do práce hodí k využívání volného času. Výrobci se proto snaží prosadit se s nimi i do oblasti her.

Firma Wikipad představila na CES 2012 prototyp tabletu s 3D displayem, který se dá sledovat bez brýlí. Jako příslušenství k němu dodává odpojitelný herní ovladač.

Wikipad má 8 palcový display s rozlišením 1080p a mezi 2D a 3D zobrazením umí přepínat bez nutnosti restartu.

Přístroj běží na Androidu 4 Ice Cream Sandwich a má 8 GB paměti, která se dá SD kartami rozšířit až na 64 GB. Podle výrobce by měl vydržet nabitý asi 6 hodin. K počítači jej připojíte přes micro USB konektor.

Pokud si na něm chcete zahrát hru, můžete k němu připojit herní ovladač se dvěma analogovými páčkami a dalšími tlačítky.

Novináři na CES ale zatím nemohli na Wikipadu žádné hry vyzkoušet, protože s ovladačem ještě žádné nebyly kompatibilní. Snad se to do vypuštění ostré verze přístroje zlepší.

Wikipad se má začít do obchodů dodávat už na jaře a cena by se měla pohybovat kolem 300 dolarů (6 000 Kč).

Tip: Datarama o veletrhu CES 2012 v Las Vegas informuje přímo z místa! Máte pro nás tipy, na co se zaměřit? Přání, co byste chtěli vědět? Napište nám do diskuse pod článkem, na Facebook, na Twitter nebo na Google+.

 

Právě se děje

Další zprávy