Spekulace ukončeny, Apple představil iPad mini

tl
23. 10. 2012 21:21
Apple předvedl dva tablety, nový MacBook Pro i Mac mini
Představení malého tabletu od Applu
Představení malého tabletu od Applu | Foto: Reuters

Steve Jobs se o malých tabletech nikdy nevyjadřoval příliš nadšeně a rozměry iPadu považoval za optimální. Po Jobsově smrti a velkém úspěchu sedmipalcových tabletů Kindle Fire a Nexus 7 se nové vedení Applu rozhodlo, že menší tablet zas tak nepraktické zařízení není.

iPad mini je opravdu lehký

O malém iPadu se už mluví několik měsíců, a kdo o jeho existenci ještě stále pochyboval, byl vyveden z omylu. Apple totiž konečně na konferenci v San José představil svůj iPad mini.

Displej iPadu mini dostal úhlopříčku 7,9 palce a podle šéfa marketingu Applu Phila Shillera má tak větší zobrazovací plochu než Nexus 7, ale zároveň ho stále můžete pohodlně držet v jedné ruce. Malý iPad je se svými 7,2 mm tloušťky opravdu tenký a navíc váží pouze 310 gramů. Jeho cena bude startovat na 329 dolarech za 16GB verzi.  

iPad 4 a nový MacBook Pro

Na své tiskovce ale Apple představil i další zařízení. Kromě iPadu mini to byl i iPad 4, který je s novým čipem A6X 2x rychlejší než jeho předchůdce, ale přitom jeho baterie vydrží ještě déle v provozu. Nejlevnější iPad čtvrté generace bude k dostání za 499 dolarů.

Nechyběl ani nový stolní počítač Mac mini, který může být vybaven až 16 GB operační paměti, čtyřjádrovým procesorem Intel i7 a 1TB HDD nebo vylepšená verze MacBooku Pro, která je o pětinu tenčí než předchozí model.

 

Právě se děje

Další zprávy