Samsung Galaxy S III dohání supertenký Droid Razr

Adam Fiala
8. 2. 2012 8:34
Zajímá nás víc tloušťka chytrého telefonu, nebo hardwarové vybavení? Samsung Galaxy S III vás vyzkouší
Foto: SAMSUNG.COM

Chytrý telefon Galaxy S II se společnosti Samsung skutečně povedl a získal si oblibu mezi uživateli. Ve světě se prodává od května loňského roku a nyní se očekává příchod jeho nástupce - Samsung Galaxy S III. Internetem začaly kolovat různě zvěsti o tom, co nás v chystaném modelu Galaxy S čeká.

Korejský server Electronic Times News například přináší informaci o tom, jakými rozměry bude přístroj disponovat. Podle všeho by telefon mohl na tloušťku měřit pouhých sedm milimetrů, čímž by dorovnal parametr stanovený telefonem Droid Razr od Motoroly. Dvojka Galaxy měla kolem devíti milimetrů, je otázka, jestli taková dieta přinese nějaký hmatatelný prospěch. Zatímco tady by Samsung šel cestou miniaturizace, takový Galaxy Note spoléhá spíš na velký displej.

Čtyřjádrový procesor už něco zvládne

Podnětnější informace se týkají vnitřního vybavení a schopností přístroje. Jistou samozřejmostí bude operační systém. Samsung by měl šáhnout po nejnovější verzi Androidu 4.0. Google vydal Ice Cream Sandwich koncem loňského roku a našlo se jen málo recenzentů, kteří by si ho neoblíbili. Obrazovka použije technologii HD Super AMOLED a milovníci focení se dočkají dvou MPix u předního fotoaparátu a osm až dvanáct MPix u zadního objektivu. Výkon by měl zajišťovat čtyřjádrový procesor.

Neznámé datum

Největší nezodpovězenou otázkou je datum uvedení na trh. Samsung ještě neučinil žádné oficiální prohlášení a zřejmě se zprávy nedočkáme ani na letošním Mobile World Congress. Jen aby Samsung nevyčkával příliš dlouho a plány na úspěšné tažení mu nepřekazil Apple s iPhone 5.

 

Právě se děje

Další zprávy