Na tabletu od Sony fungují i PlayStation hry

Adam Fiala
23. 11. 2011 8:44
Tablety nenabízejí dostatečný výkon, aby na nich mohl uživatel spustit tradiční počítačovou hru. Sony chce tento mýtus poopravit

Společnost Sony přišla se svým přírůstek v rozšiřující se nabídce tabletů. Pod názvem Sony Tablet S (dříve kódové označení S1) se skrývá nevšední kousek. Sony se rozhodlo odlišovat už vzhledem, takže nejde cestou plochých a tenkých tabletů, ale svého eskového zástupce vytvarovala do zaoblené podoby přehnutého časopisu. V některých zahraničních recenzích je právě modelování chváleným atributem, protože tablet mnohem lépe padne do rukou, případně do ruky, jestliže se druhou píše.

Zahrát si na tabletu

Jako šikovné a rozumné řešení se to jeví nejen kvůli unikátnímu designu, ale i kvůli importované službě PlayStation Suite. Zásluhou tohoto emulátoru se na tabletu dají spustit konzolové hry, které byly určeny pro první generaci PlayStation nebo přenosné herní konzole PSP (PlayStation Portable). Na zařízení naleznete už předem nahrané hry s bláznivým kojotem Crash Bandicoot či Pinball Heroes. Při hře využívá hráč virtuální tlačítka, která emulátor vygeneruje na dotykové obrazovce. Katalog her je zatím omezený, ale s postupem času by se to mohlo změnit. Bude záležet i na komerčním úspěchu tabletu.

Využívá OS Android Honeycomb

Obrazovka tabletu má úhlopříčku devět palců, uživatelské rozhraní obstarává Android Honeycomb, nabízí dvojici kamer, výdrž baterie přes osm hodin a kapacitu paměti buď 16, nebo 32 GB. V přípravě je i další verze tabletu od Sony. Ten ponese označení Sony Tablet P a ještě o kus by se měl přiblížit tradiční podobě kapesních konzolí. Bude mít totiž hned dva displeje, které se budou sklápět.

 

Právě se děje

Další zprávy