Microsoft testuje první telefon Surface

tl
3. 11. 2012 17:33
Microsoft u tabletů neskončí a testuje svůj první smartphone
Foto: SOFTPEDIA.COM

Softwarový gigant Microsoft celý svět překvapil, když letos oznámil, že se pustí do výroby vlastního hardwaru a do světa vypustí svůj tablet Surface. Hned po jeho představení se začalo spekulovat o tom, že Microsoft u tabletů neskončí a pokusí se vytvořit i vlastní telefon. Po několika měsících to vypadá, že Surface Phone, jak se tajemnému smartphonu přezdívá, je skutečností.

Alespoň to tvrdí zdroje deníku Wall Street Journal, který napsal, že Microsoft už telefon společně s asijskými dodavateli testuje. Nicméně prozatím se zdá, že Microsoft neplánuje svůj první smartphone hned vypustit do masové výroby.

Šíři se spíše názory, že si jej ponechá jako záložní plán, a pokud se výrobcům HTC a Nokia nepodaří uspět s novými Windows Phone 8, vypustí Surface Phone jako novou vlajkovou loď svého systému. Pokud by totiž Microsoft telefon Surface poslal na trh už nyní, mohl by tím své partnery na trhu se smartphony poškodit.

Nokia i HTC se totiž v poslední době potýkají s finančními problémy, ze kterých by je měly vytáhnout právě telefony s Windows Phone 8.

 

Právě se děje

Další zprávy