Microsoft spustil So.cl. Novou sociální síť

tl
23. 5. 2012 15:37
Microsoft experimentuje se sociálními sítěmi. Facebooku ale konkurovat nechce.
Úvodní stránka sociální služby So.cl od Microsoftu. Zdroj: http://so.cl
Úvodní stránka sociální služby So.cl od Microsoftu. Zdroj: http://so.cl | Foto: Aktuálně.cz

Mezitím co se minulý týden všechna mediální pozornost upínala na vstup Facebooku na burzu a svatbu jeho zakladatele, Marka Zuckerberga, Microsoft potichu uvedl do provozu svou vlastní sociální síť s názvem So.cl. Funguje na podobném principu, jako například Pinterest.

So.cl je experimentem, který kombinuje funkce internetového vyhledávače a sociální sítě. To v praxi znamená, že vše co na So.cl vyhledáváte, vidí i ostatní uživatelé, kteří mohou vaše vyhledávání dál sdílet a komentovat.

Vyhledávejte a sdílejte

Nová sociální síť je tak vhodná především pro studenty, kteří mohou skrze So.cl vyhledávat pro ně potřebné informace a následně o nich v tomto sociálním prostředí diskutovat. To vše probíhá prostřednictvím jakési tabule, kterou si uživatel vytvoří z vybraných výsledků hledání, které chce publikovat.

Ostatní potom mohou pomocí funkce „riff" přidávat komentáře s dalšími doplňujícími informacemi. Další funkcí jsou tzv. „video parties", během kterých uživatelé současně sledují video a navzájem mezi sebou komunikují.

Facebooku konkurovat nechce

I když byl So.cl zatím určen pouze pro vybrané americké univerzity, kde novou sociální síť studenti testovali, od minulého týdne je volně přístupný široké veřejnosti, a to bez systému pozvánek.

Nová služba od Microsoftu nemá v úmyslu nijak konkurovat Facebooku či jiným sociálním sítím. Přes facebookový účet je dokonce možno se do So.cl přihlásit, a pokud má uživatel zájem, může své údaje ze So.cl zveřejnit na svém facebookovém profilu.   

 

Právě se děje

Další zprávy