Čím dál víc lidí stahuje aplikace, především hry

LP Fish
12. 12. 2011 10:05
Pětinu z deseti miliard stažených aplikací na Android Marketu tvoří hry. Na druhé místě je obecně zábava, následují ji kategorie Nástroje a Komunikace. Hudba a další kategorie jsou o řád jinde.
Google Mpas indoors
Google Mpas indoors | Foto: Google

Firma Google oznámila, že její internetový obchod s aplikacemi pro chytré telefony dosáhl deseti miliard stažení. Trend je přitom takový, že každý další měsíc přibude další miliarda stažení.

Aktivních je momentálě 220 milionů telefonů na platformě Android a každý den je jich na internetu okolo 550 000.

Nejvíc stahují Jižní Korejci

Z podrobné statistiky zpracované do přehledných grafů lze dále vysledovat například 10 zemí, ve kterých se aplikace stahují nejvíce. Stupínek vítězů zaujímá Jižní Korea následovaná Hongkongem a Tchajwanem. Na dalších místech jsou pak USA, Singapur, Švédsko, Izrael, Dánsko, Nizozemsko a Norsko.

Poněkud překvapivý je fakt, že se aplikace nejvíc stahují v neděli v 21 hodin. A Google má i dalších pár zajímavých čísel.

Prostřednictvím Překladače Google se každý týden přeloží ve 200 zemích asi 100 milionů slov. Kromě toho se však také každý rok na Mapách Google odnaviguje přes 12 miliard kilometrů. Také o filmy mají uživatelé Androidu zájem - uživatelé aplikace umožňující přímý přístup k Internetové filmové databázi (IMDb) na ní za poslední 4 měsíce strávili 1,87 milionu hodin.

Hlavní téma aplikací jsou hry a zábava

Kromě toho ovšem také shodili 10 miliard plechovek ve hře Cans Knockdown a ve hře Talking Tom Cat strávili s mluvícím kocourem dohromady 4054 let. Z tohoto pohledu je skoro nevýznamné že se 1,8 milionu uživatelů Androidu prostřednictvím aplikace Shazam zajímalo o  některý z hitů britské soulové zpěvačky Adele.

Stručně řečeno - i když si občas lidé s chytrými telefony stahují i chytré aplikace, kategorie Nástroje (11,17 %) a Komunikace (6,45 %) jsou třetí a čtvrté. Druhá je zábava s 12,2 % a jasně dominují hry s 25,6 %. Herních aplikace byly od začátku Android Marketu staženy asi 256 milionkrát.

Podle serveru CNET pochválil předseda správní rady Googlu Eric Schmidt za výrazné úspěchy především partnery Googlu, kteří se zabývají distribucí telefonů s Androidem.

"Spousta výrobců pracuje na distribuci tak tvrdě, že i kdyby se vám to líbilo nebo ne, a já říkám že to považuji za skvělé, budete chtít pro tuto platformu tvořit a klidně i jako první.", řekl tento týden na konferenci Le Web.

TIP: Líbí se vám naše články? Sledujte Dataramu na Facebooku, na Google+ nebo na Twitteru!

 

Právě se děje

Další zprávy