T-Mobile zvýšil tržby na 12 miliard a snížil provozní zisk

ČTK ČTK
7. 8. 2014 10:17
Operátor profitoval ze sloučení s provozovatelem pevných sítí T-Systems. Tržby z mobilních služeb ale klesly o sedm procent na 9,4 miliardy korun.
Zhasnuto.
Zhasnuto. | Foto: Aktuálně.cz

Praha - Tuzemský operátor T-Mobile v pololetí zvýšil celkové tržby o jedno procento na 11,98 miliardy korun. Provozní zisk ale klesl o pět procent na 5,1 miliardy korun.

Operátor profitoval ze sloučení s provozovatelem pevných sítí T-Systems. Tržby z mobilních služeb klesly o sedm procent na 9,4 miliardy korun. Průměrný měsíční výnos na mobilního zákazníka klesl o 12 procent na 264 korun. Podíl nehlasových služeb stoupl o šest procentních bodů na 37 procent.

"Podařilo se nám posílit svou pozici, přestože situace na trhu je obtížná a naše společnost prochází velkými interními změnami," uvedl generální ředitel Milan Vašina.

Celkový počet mobilních zákazníků se díky virtuálním operátorům zvýšil o pět procent na 5,95 milionu. Z toho počet tarifních klientů stoupl o sedm procent na 3,44 milionu. Zákazníci v mobilní síti provolali v průměru 150 minut měsíčně, což je o sedm procent více než loni.

Spotřeba vzrostla ve všech oblastech, především pak v oblasti datových služeb. Objem přenesených dat se meziročně zvýšil o 71 procent na 4808 terabytů.

Konkurenčnímu Vodafonu klesl v pololetí meziročně počet zákazníků o tři procenta na 3,23 milionu. O2 vykázala pokles výnosů z mobilních služeb o 16 procent na 9,4 miliardy korun. Počet zákazníků meziročně klesl o 22 tisíc na 5,06 milionu.

T-Mobile Czech Republic působí na českém trhu od roku 1996, od roku 2002 je součástí mezinárodní telekomunikační skupiny Deutsche Telekom. Vedle T-Systems získala firma letos i dalšího provozovatele pevných linek GTS.

 

Právě se děje

Další zprávy