Zaplaťte, odpustíme vám část dluhu, vyzývá dlužníky O2

ČTK ČTK
31. 7. 2014 11:16
Jednorázová akce nazvaná Čistý stůl je určená pro všechny zákazníky bez omezení výše dluhu.
Ilustrační snímek.
Ilustrační snímek. | Foto: Thinkstock

Praha - Operátor O2 bude celý srpen a tři týdny v září odpouštět svým dlužníkům úroky z prodlení a náklady případného správního či soudního řízení, pokud své závazky v této době uhradí. Jednorázová akce nazvaná Čistý stůl je určená pro rezidentní i firemní zákazníky bez omezení výše dluhu.

"Jsou pro nás důležití všichni zákazníci, i ti, kteří mohou mít finanční nesnáze. Proto jsme připravili jednorázový program se symbolickým názvem Čistý stůl, který zákazníkům usnadní vyrovnat své závazky," uvedl generální ředitel O2 Tomáš Budník. Firma neuvedla, kolik lidí jí peníze dluží.

Operátor v rámci programu spustil web www.cistystul.cz, na kterém zákazníci najdou návod na ověření, zda mají všechny závazky vyrovnané, a postup v případě dluhu.

Zákazníci O2 mají k dispozici přehled všech vyúčtování v online samoobsluze Moje O2, která je dostupná pro rezidentní zákazníky, podnikatele i menší firmy. Operátor o neuhrazených fakturách navíc informuje několika způsoby, například formou SMS nebo e-mailu. I díky tomu platí většina zákazníků svá vyúčtování včas.

Podle dřívějších informací Českého telekomunikačního úřadu dluží zákazníci operátorům na českém trhu celkově kolem čtyř miliard korun. Regulátor eviduje zhruba 380 tisíc nedořešených sporů, z nichž většina se týká právě nezaplacených faktur.

O2 má přes pět milionů uživatelů mobilních služeb a provozuje 1,4 milionu pevných linek. Majoritním vlastníkem je PPF.

 

Právě se děje

Další zprávy