Šéf české Telefóniky končí, nového už jmenuje PPF

ČTK ČTK
24. 4. 2014 17:44
Luis Malvido, který stál v čele největšího tuzemského operátora pět let, se v létě vrátí zpět do Španělska. Nástupce zatím oznámen nebyl.
Luis Malvido
Luis Malvido | Foto: CSR Fórum

Praha - Generální ředitel české Telefóniky Luis Malvido odejde po dohodě s novým majoritním vlastníkem, skupinou PPF, na konci června z funkce. Do konce roku pak zůstane předsedou představenstva společnosti. Operátor to oznámil v tiskové zprávě. Jméno nástupce nezveřejnil.

"Dohoda je součástí kroků směřujících k plynulému převzetí řízení společnosti novým vedením po změně vlastnické struktury," uvedl mluvčí Telefóniky Hany Farghali. Malvido se po ukončení svého působení v Česku vrátí do španělské skupiny Telefónica.

Malvido stál v čele největšího českého operátora posledních pět let. Za jeho působení firma mimo jiné zavedla neomezené paušální tarify, získala kmitočty pro rychlou síť LTE nebo vpustila do své sítě úspěšné virtuální operátory. Telefónica má přes pět milionů mobilních zákazníků a 1,4 milionu pevných linek.

Investiční skupina PPF převzala Telefóniku od stejnojmenné španělské skupiny na konci ledna. Mezi prvními kroky nového vlastníka byly změny v představenstvu a dozorčí radě. Skončili také ředitel marketingu Jiří Dvorjančanský, ředitelka komunikace Dana Dvořáková, finanční ředitel David Melcon Sanchez-Friera, ředitel strategie Felix Geyr a ředitelka pro informační systémy Monika Mošová.

PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera získala v české Telefónice 65,9 procenta akcií, ve slovenské sto procent. Cena za transakci byla 63,6 miliardy korun. Dřívější majoritní vlastník, Telefónica SA, si ve firmě podržela podíl pět procent. Se změnou vlastníka souvisí i chystaná změna názvu společnosti na O2 Czech Republic.

 

Právě se děje

Další zprávy