Rybí školka i udržitelná trička. Podívejte se, kdo se utká o ekologickou cenu E.ON

Ekonomika Ekonomika - za podpory: e.on logo
30. 6. 2023 10:46
Letoš již po patnácté vyhlásila společnost E.ON nejúspěšnější ekologické projekty roku. Do finále se dostala rybí zahrada, digitální odpadové tržiště, strategická hra o záchraně planety, ekologicky šetrná škola, cirkulární oblečení i energeticky soběstačné učebny. O absolutním vítězi, který bude zastupovat Česko na celosvětové soutěži, mohou lidé hlasovat do konce srpna.
Ilustrační foto
Ilustrační foto | Foto: Thinkstock

O soutěži

V rámci soutěže E.ON Energy Globe jsou oceňovány projekty a inovativní nápady v oblasti životní prostředí a úspor energií. Jedná se o mezinárodní soutěž, kterou v Česku pořádá energetická společnost E.ON.

  • Odborná porota hodnotila téměř 140 projektů zaměřených na ekologii a udržitelnost, vybrala pět finalistů a také šestý projekt, který vzešel z hlasování o divokou kartu. O vítězi teď může veřejnost rozhodovat do konce srpna na webu Energy Globe.

Výsledek bude vyhlášen 9. září na ekofestivalu v prostoru Kasáren Karlín. "Dlouhodobě cítíme potřebu nejen představovat soutěžící a projekty, ale také vzdělávat veřejnost v oblasti ekologie a udržitelnosti. Právě forma ekofestivalu, kde se lidé dozvědí a vyzkouší řadu zajímavých věcí a zároveň tam představíme výsledky soutěže, nám přijde jako ideální spojení," dodává Claudia Viohl, generální ředitelka společnosti E.ON v Česku. Výherce získá částku 500 tisíc korun pro svůj další rozvoj.

  • Projděte si následující přehled a zjistěte, které projekty svým ekologickým přístupem letos zaujaly odbornou porotu.
 

Právě se děje

Další zprávy