Padající akcie ČEZ porazily Výměnu manželek. Projděte si nový žebříček vyhledávání

Jiří Hovorka Jiří Hovorka
16. 12. 2015 12:01
Vyhledávač Google zveřejnil výsledky vyhledávání za rok 2015 a "nejtrendovějším" hledaným spojením se stalo "akcie čez aktuálně". První místo v žebříčku přitom zpravidla obsazují známé osobnosti, hry nebo zásadní události. Akcie ČEZu jsou na desetiletých minimech.
Ilustrační snímek.
Ilustrační snímek. | Foto: Thinkstock

Praha – Největším skokanem českého internetu za rok 2015 jsou akcie energetické společnosti ČEZ, které se v druhé půlce roku propadly až na desetiletá minima.

Vyhledávač Google zveřejnil výsledky vyhledávání za rok 2015 a "nejtrendovějším" hledaným spojením se stalo "akcie čez aktuálně".

“První místo v žebříčku trendových výrazů zpravidla obsazují známé osobnosti, hry nebo zásadní události. Akcie společnosti ČEZ na špičce jsou pro nás překvapením,” říká Michal Zachar, marketingový manažer Google ČR.

Trendové výrazy jsou takové, které lidé vyhledávají nejvíce v porovnání s minulým rokem. Za akciemi ČEZu lidé začali letos nejvíce přes Google hledat akční mobilní hru Agar.io a také informace o letošním mistrovství světa v ledním hokeji pořádaném v České republice.

Celkově nejvyhledávanější výrazy jsou obecná slova jako facebook, youtube nebo překladač.

Trendové výrazy ve Vyhledávači Google za rok 2015

Pořadí Hledaný výraz
1. akcie čez aktuálně
2. agario
3. ms hokej 2015
4. pixwords
5. 50 odstínů šedi
6. výměna manželek
7. velikonoce 2015
8. windows 10
9. eurojackpot
10. zatmění slunce

Akcie ČEZ na desetiletém minimu

Akcie ČEZ jsou nyní na desetiletých minimech a nic nenasvědčuje tomu, že by měly začít výrazněji růst. Hodnota firmy se od počátku roku snížila o téměř 90 miliard korun.

Hlavním důvodem je propad cen elektřiny, která je nejlevnější za 12 let. Investoři ale mohou citlivě vnímat i potíže v Jaderné elektrárně Dukovany, kde stojí tři ze čtyř bloků.

Pro investory může mít ale "levný" ČEZ jednu výhodu - dividenda se bude blížit až k výjimečným deseti procentům z ceny akcie.

 

Právě se děje

Další zprávy