Jak vydělat na Airbnb? Klíčová je lokalita, rizikem jsou úřady a nenávist sousedů

Sandro Elčić
27. 9. 2018 6:14
Svět krátkodobého ubytování v soukromí reprezentovaný zejména platformou Airbnb není už dávno "sdílenou ekonomikou", ale tvrdým byznysem v právním pološeru, zato s pozoruhodnými výdělky. On-line deník Aktuálně.cz přináší přehled tipů, jak na pronájmech vydělat, spolu s podmínkami, které musí zájemci splnit, aby neměli brzy nepříjemnou návštěvu z úřadů.
Stavba vánočních trhů i další dekorace budou ještě probíhat, ale Pařížská ulice už se takto rozsvítila měsíc před Vánocemi. Trhy na Staroměstském náměstí začnou v sobotu 29. listopadu slavnostním rozzářením stromu (v 18h).
Stavba vánočních trhů i další dekorace budou ještě probíhat, ale Pařížská ulice už se takto rozsvítila měsíc před Vánocemi. Trhy na Staroměstském náměstí začnou v sobotu 29. listopadu slavnostním rozzářením stromu (v 18h). | Foto: Tomáš Adamec, Aktuálně.cz

Klíčová je lokalita - centrum je zlatý důl

  • Centrum města přirozeně vynáší nejvíce, protože tam turisté míří nejčastěji. Podle údajů společnosti AirDNA, která čerpá z veřejně dostupných informací stránky Airbnb, je průměrný měsíční výdělek pronajímatelů v první městské části 74 tisíc korun.
  • Oproti tomu na běžném nájmu je podle údajů developerské společnosti Trigema průměrně možné utržit necelých 40 tisíc.
 

Právě se děje

Další zprávy