Jak poznám pochybné polské hovězí? Poradí kód na obalu, podívejte se, co vše prozradí

nev nev, MZ ČR
6. 2. 2019 10:49
Kauza polského hovězího masa pocházejícího z utajených porážek nemocných zvířat hýbe Evropou. Systém evidence a monitoringu masa je přitom v Evropské unii propracovaný a z etikety lze vyčíst ledaco. Podívejte se na přehled nejdůležitějších faktů ohledně bezpečnosti potravin v aktuální kauze i na to, jak podle ministerstva zemědělství máme maso vybírat.
Namáčení klobás do krve, řeznictví.
Namáčení klobás do krve, řeznictví. | Foto: Jakub Plíhal

Kolik pochybného masa se do Česka dostalo?

Cca 300 kg hovězího masa, které polské úřady nařídily stáhnout z trhu, bylo doručeno do Česka. Z těchto 300 kg bylo 135 kg prodáno přímo konečným spotřebitelům buď jako čerstvé maso v řeznictví, nebo jako pokrm v restauraci.

Žádné z doposud provedených vyšetření neprokázalo nebezpečnost masa pro zdraví lidí, lidé se tedy podle veterinářů nemusí obávat, ani pokud si uvedené maso zakoupili.   

 

Právě se děje

Další zprávy