Kellnerovo impérium. Projděte si, co vše nejbohatší Čech vlastnil

Ekonomika Michael Bouška, Ekonomika
Aktualizováno 29. 3. 2021 7:40
Skupina PPF investuje do celé řady odvětví - od finančních služeb, telekomunikací, nemovitostí, strojírenství až po biotechnologie. Vlastní mimo jiné většinový podíl v tuzemském operátorovi O2 a loni dokončila akvizici společnosti Central European Media Enterprises (CME), čímž ovládla mimo jiné televizní skupinu Nova. Momentálně Kellnerova PPF skupuje akcie Monety.
ČD - Telematika, Ilustrační foto.
ČD - Telematika, Ilustrační foto. | Foto: ČD - Telematika

Telekomunikace

CME 

CME patří mezi přední mediální a zábavní společnosti ve střední a východní Evropě. Provozuje 30 televizních kanálů, jak bezplatných, tak placených. Oslovuje 45 milionů diváků na pěti trzích území - v Česku, na Slovensku, v Rumunsku, Slovinsku a Bulharsku. V transakci jde především o českou největší televizní skupinu Nova. 

O2 a CETIN

Společnost O2 Czech Republic je největším českým telekomunikačním operátorem. Na trhu působí od roku 2006, Kellnerova PPF získala ve společnosti významný podíl v roce 2013. V roce 2015 pak O2 vyděluje svojí část provozující infrastrukturu pod firmu Cetin. O2 je od této doby poskytovatel služeb koncovým zákazníkům. Společnost O2 provozuje také svojí televizní platformu.

Telenor

V roce 2018 koupila PPF firmy norského Telenoru ve střední a východní Evropě. PPF tak získala operátory v Maďarsku, Bulharsku, Černé Hoře a Srbsku. Firma zaměstnává téměř tři a půl tisíce lidí a má více než 9 milionů klientů.

ČD Telematika

ČD Telematika je dodavatelem internetových, datových a hlasových služeb. Firma disponuje druhou největší sítí optických kabelů v Česku. PPF v této firmě vlastní 29 procent.

 

Právě se děje

Další zprávy