Korková podlaha je přírodní a dobře izoluje

Andrea Berniová
16. 11. 2012 12:25
Odolnost, dobrá akustická i tepelná izolace a zdravotní nezávadnost - to jsou výhody korkové podlahy
Pořiďte si podlahu z korku, je odolná
Pořiďte si podlahu z korku, je odolná | Foto: www.sxc.hu

Potřeboval by váš byt či dům novou podlahu? Přemýšlejte, jaké vlastnosti by měla mít a podle toho vybírejte. Nemusíte se držet jen klasiky, tedy koberců či laminátových podlah. Můžete zkusit marmoleum, anebo koženou podlahu. A co podlaha z korku?

Korková podlaha nabízí mnoho užitečných vlastností. Obzvlášť pokud máte rádi přírodní materiály, je tento typ podlahy stejně jako marmoleum, dřevěná a kožená podlaha vhodný právě pro vás.

Korková podlaha nabízí solidní zvukovou izolaci. Hodí se tedy hlavně do patra či podkroví - díky ní se do přízemí dostane méně hluku a dupání (což oceníte, hlavně pokud máte malé děti). Můžete si ale korkovou podlahu nechat položit v celém domě či bytě.

Teplo korkovou podlahou neuniká

Kromě akustické izolace poskytuje tato podlaha i velmi dobrou tepelnou izolaci. Teplo uniká v zimě z interiéru na mnoha místech - a právě i podlahou. Proto se tepelná izolace hodí, oceníte ji obzvlášť s nadcházející zimou.

Korek je čistě přírodní materiál. Jde vlastně o kůru stromu - korkového dubu. Nemusíte se ale bát, že by kvůli vaší podlaze byly ničeny stromy - korkový dub roste dál i navzdory odebírání kůry.

Korek se po položení podlahy ještě zafixuje lakem. Korkové podlahy jsou pružné a zdravotně nezávadné, to je dobré především pro alergiky. Před několika desítkami let byl tento typ podlahy velmi oblíbený a teď se znovu vrací.

Výhodou je odolnost a snadná údržba

Nemusíte se bát, že seženete podlahu jen v barvě korkové zátky. Naopak, můžete vybírat z mnoha barev i typů korkové podlahy.

Díky povrchovým úpravám se navíc jedná o velmi odolný typ podlahy s dlouhou životností, její údržba je navíc jednoduchá. Můžete si pod ni pořídit i podlahové vytápění.

 

Právě se děje

Další zprávy