Z Letiště České Budějovice budou moci lidé vyrazit i do Egypta

ČTK ČTK
21. 9. 2023 13:28
Z Letiště České Budějovice budou moci lidé vyrazit i do Egypta

Letiště České Budějovice rozšiřuje okruh destinací, do kterých bude létat. Po Řecku a Turecku mohou turisté z Českých Budějovic vyrazit také do Egypta. Pravidelné lety do severoafrické země začnou 2. února. Novinářům to dnes řekl na zasedání jihočeského zastupitelstva hejtman Martin Kuba (ODS). Od léta příštího roku se podle něj bude z Českých Budějovic nově létat asi také do Bulharska a Tuniska. Budějovické letiště zahájilo mezinárodní provoz letos v srpnu.

"Našim cílem bylo dát českobudějovickému letišti život a provozovat ho tak, aby ekonomicky dávalo co největší smysl. Jsem opravdu rád, že se nám ten cíl daří naplňovat a k oblíbeným turistickým destinacím, jako je Turecko a Řecko, kam se z českobudějovického letiště létalo tuto sezonu, můžeme Jihočechům pro zimní období nabídnout i Egypt," uvedl.

Zájezdy do egyptského střediska Taba na Sinajském poloostrově nabízí cestovní kancelář Čedok. Létat se tam bude z Českých Budějovic zřejmě jednou týdně od 2. února do poloviny května.

Letiště České Budějovice v srpnu zahájilo mezinárodní provoz. Stalo se tak šestým letištěm v Česku se statusem civilní mezinárodní letiště. Od té doby létají linky do turecké Antalye a na řecké ostrovy Rhodos a Kréta. Sezonní lety skončí 4. října. Za tu dobu Čedok z Českých Budějovic přepraví na zájezdy téměř 5000 pasažérů. "Zájem je velký, z 99 procent jsou už i všechny zbývající lety vyprodány. Zbývá jen pár míst," řekla mluvčí Čedoku Kateřina Pavlíková.

 

Právě se děje

Další zprávy