Vlaky do Berlína a Mnichova začnou z Česka opět jezdit od pondělního rána

ČTK ČTK
Aktualizováno 28. 1. 2024 18:14
Vlaky do Berlína a Mnichova začnou z Česka opět jezdit od pondělního rána

Dálkové mezistátní vlaky z Česka do Mnichova a Berlína začnou díky dřívějšímu ukončení stávky německých strojvedoucích opět jezdit od pondělního rána. Na obou trasách se ale cestující ještě setkají s omezeními. Provoz regionálních spěšných vlaků z Chebu do Marktredwitzu bude z kapacitních důvodů německého dopravce DB Regio Bayern obnovený od úterý. Do té doby mohou cestující využít osobní vlaky na lince Marktredwitz - Cheb - Aš - Hof, informovaly České dráhy.

Stávku němečtí strojvedoucí předčasně ukončí k pondělním 2:00, původně tak měli učinit večer. Do Berlína první vlak, EC 178 Berliner, z Prahy vyjede v 6:28. Mezi Ústím nad Labem a Drážďany ale bude kvůli plánované výluce podle Českých drah jezdit náhradní autobusová doprava.

V pondělí do Mnichova vyrazí první vlak, EC 362 Bavorský expres, z pražského hlavního nádraží v 5:35. Ve stanicích Schwandorf a Regensburg Hbf budou ale muset cestující přestoupit do jiné soupravy. Z pondělí na úterý bude také obnovený provoz nočních vlaků, a to EN 456 na trase Štýrský Hradec - Praha - Berlin včetně přímých vozů z Budapešti do Berlína a vlaku EC 458 Canopus na trase Praha - Lipsko - Curych.

Německá železniční společnost Deutsche Bahn podle Českých drah upozorňuje cestující na to, že provoz může být v pondělí nepravidelný. Aktuální informace mohou lidé získat na webu Českých drah, v aplikaci Můj vlak nebo na síti X.

Německé dráhy Deutsche Bahn a odbory strojvedoucích GDL se dohodly na předčasném ukončení stávky, která měla původně trvat do pondělního večera. Nákladní vlaky se rozjedou v neděli večer a osobní doprava se vrátí k běžnému jízdnímu řádu od noci na pondělí, oznámila v sobotu mluvčí DB. Dodala, že dráhy a odbory nyní budou pět týdnů vyjednávat o mzdách a že přinejmenším do 3. března další stávka nehrozí. Stávka ochromila dopravu nejen v Německu, ale narušila i železniční spojení s Českem.

 

Právě se děje

Další zprávy