USA prověří software pro autonomní řízení Tesly kvůli kolizím

ČTK ČTK
před 2 hodinami
USA prověří software pro autonomní řízení Tesly kvůli kolizím

Americký Národní úřad pro bezpečnost silničního provozu zahájil vyšetřování softwaru pro autonomní řízení automobilky Tesla, protože se objevily zprávy o čtyřech nehodách za snížené viditelnosti. Při jedné zahynul chodec. Předběžné šetření se bude týkat 2,4 milionu vozidel Tesla z modelových let 2016 až 2024, uvedl Americký Národní úřad pro bezpečnost silničního provozu.

Vyšetřování by mohlo být překážkou snahy šéfa automobilky Elona Muska přesunout zaměření společnosti na samořídící technologie a robotické taxi v době, kdy konkurence na trhu sílí a automobilový průmysl se potýká se slabou poptávkou.

Nehody se staly poté, co vozy vjely do oblastí se sníženou viditelností, včetně oslnění sluncem, mlhy a prachu ve vzduchu. Úřad bude mimo jiné posuzovat schopnost sytému pro autonomní řízení detekovat a vhodně reagovat na podmínky snížené viditelnost.

Tesla vyvíjí technologii pro autonomní řízení již několik let. Jejím cílem je vysoká automatizace řízení, aby vozidlo zvládlo většinu jízdních úkolů bez zásahu člověka.

 

Právě se děje

Další zprávy