Úřad práce otevřel v Příbrami pracoviště pro Prahu. Pomůže s vyřizováním dávek

ČTK ČTK
8. 4. 2024 12:56
Úřad práce otevřel v Příbrami pracoviště pro Prahu. Pomůže s vyřizováním dávek

Úřad práce otevřel v Příbrami detašované pracoviště pro Prahu, kde se pobočky dlouhodobě potýkají s nedostatečnou kapacitou. Dvacet nově přijatých pracovnic vyřizuje on-line žádosti o sociální dávky podané pražskými klienty, v případě potřeby s nimi i telefonují.

Osobní styk klientů s úřadem je nadále možný v Praze, není nutné cestovat do Příbrami. Jde o první podobné pracoviště tohoto druhu v Česku, cílem je urychlit vyřizování dávek v hlavním městě, řekl novinářům generální ředitel Úřadu práce Daniel Krištof.

V pražských pobočkách podle něj schází více než 100 pracovníků a úředníci jsou přetížení. Nejhorší situace je v Praze 9, nedostatek úředníků pociťují i pobočky v Praze 4 a 10.

Naopak v Příbrami se podařilo místa rychle obsadit a do budoucna se má detašované pracoviště rozrůst až na 40 míst. Výhodou je i dostatečná kapacita prostor v budově úřadu na náměstí T. G. Masaryka.

Úřady práce čelily v nedávné době velkému náporu a sklízely kritiku za zpožďování vyřizování a vyplácení dávek. Krištof podotkl, že pomoc úřadu by měla přijít rychle a včas, aby se rodiny v nouzi nedostaly do kritické situace a nemusely se obracet na lichváře. "Proto je naše ambice odbavit více než 90 procent žádostí do 30 dnů, a to se nám v Praze dlouhodobě nedaří," dodal

 

Právě se děje

Další zprávy