Úprava trolejí zastaví v Praze tramvaje mezi Divokou Šárkou a Vokovicemi

ČTK ČTK
30. 8. 2023 17:06
Úprava trolejí zastaví v Praze tramvaje mezi Divokou Šárkou a Vokovicemi

Montáž a úprava trolejového vedení obousměrně zastaví v Praze provoz tramvají mezi smyčkou Divoká Šárka a Vozovnou Vokovice. Výluka začne v sobotu 2. září a potrvá do pátku 15. září. První dva zářijové víkendy pak nepojedou tramvaje až na Červený Vrch. Náhradní doprava nebude zavedena, tramvaje pojedou po náhradních trasách. ČTK to dnes sdělila mluvčí dopravního podniku (DPP) Aneta Řehková.

DPP nyní prodlužuje tramvajovou trať z Divoké Šárky na Dědinu a zároveň elektrifikuje autobusovou linku číslo 119 z Veleslavína na Letiště Václava Havla.

Výluka začne v sobotu v asi 04:30 a potrvá do 15. září do 24:00 a dotkne se denních tramvajových linek číslo 20 a 26 a noční 91. Víkendové prodloužení výluk až na Červený Vrch se uskuteční od soboty 2. do neděle 3. září a následně v sobotu 9. a v neděli 10. září vždy od 08:00 do 19:00.

Tramvaje budou mít změněny trasy. Linka číslo 20 bude ve směru z centra končit v zastávce Červený Vrch. Linky číslo 26 a 91 budou ve směru z centra zkráceny do zastávky Vozovna Vokovice a vznikne pro ně dočasná nástupní zastávka Vozovna Vokovice, která bude v ulici Do Vozovny před křižovatkou s Evropskou ulicí.

Náhradní autobusová doprava nebude zavedena. Jako náhradní dopravu DPP doporučuje využít pravidelné autobusové linky číslo 119 a 225, které zastaví ve zmíněné zastávce Vozovna Vokovice v Evropské ulici na úrovni zastávky tramvají ve směru z centra.

 

Právě se děje

Další zprávy