Ukrajinská doručovací skupina Nova Pošta otevřela první pobočku v Praze

ČTK ČTK
5. 6. 2023 11:58
Ukrajinská doručovací skupina Nova Pošta otevřela první pobočku v Praze

Ukrajinská doručovací skupina Nova Pošta dnes otevřela první pobočku v Česku. Pobočka v pražské Krči bude prozatím fungovat pro posílání balíků a dokumentů mezi Českou republikou a Ukrajinou. Příští týden zahájí provoz druhá pobočka na Florenci, do dvou měsíců pak v Brně. Společnost to dnes uvedla na tiskové konferenci.

Cena doručení dokumentu je 250 Kč, balík do dvou kilogramů za 300 Kč, do deseti kilogramů za 450 Kč, do 30 kilogramů pak zaplatí zákazník 750 korun. Je možné zaslat balík do jedné tuny, přičemž se platí za každý kilogram 25 Kč. Doba dodání je podle společnosti od pěti dní.

"Mimo pobočky budeme stavět výdejní schránky a provádět analýzu trhu. Podle zájmu budeme v Česku otevírat další pobočky," uvedl jednatel české pobočky Volodymyr Sterenčuk. Společnost chce v nejbližší době zahájit doručování balíků a dokumentů do ostatních evropských poboček, dále pak umožnit doručování po celém světě skrze dceřinou firmu Nova Pošta Global.

Nyní má Nova Pošta 19 poboček v Moldavsku, 31 v Polsku a dvě v Litvě. Otevřela také první pobočku v Německu. Do roku 2025 chce otevřít 200 poboček ve 30 evropských zemích. Podle spolumajitele firmy Vjačeslava Klymova míří tam, kde jsou Ukrajinci. "Prvním kritériem je počet Ukrajinců v daném státě. Proto jsme jako první expandovali do Moldavska, po kterém následovalo Polsko," uvedl Klymov. Jaké další země budou následovat, bude podle něj záležet na situaci v jednotlivých státech.

 

Právě se děje

Další zprávy