Žena nabídla sex výměnou za virtuální zvíře

Radek Pergl
7. 5. 2007 17:43
A nabídce bylo vyhověno. Nejmenovaná Američanka odměnila sexuálními službami "dobrodince", který jí věnoval herní zlaťáky na zakoupení draka ve hře World of Warcraft.

Kde jsou ty časy, kdy jsme nevěřícně pokrucovali hlavou nad směňováním reálných peněz za virtuální zlaťáky... V dnešní době jsou podobné transakce naprosto běžné, a tak si - mnohdy i za horentní sumu - můžete pořídit nové brnění či zbraň pro vaši herní postavičku (tzv. avatara) a nebo přímo postavu samotnou. Dnes již dokonce existují i firmy, které se produkcí herního zlata a jeho prodejem movitým hráčům živí.

Před několika dny se však odehrála "transakce", která šokovala i ostřílené hráče, natožpak laickou veřejnost. Jedna dívka, hráčka online RPG World of Warcraft, nabídla v inzerátu za pět tisíc herních zlaťáků sexuální služby. "Ahoj, potřebuji 5000 zlaťáků na zakoupení Epic Flying Mount (virtuální zvíře sloužící jako dopravní prostředek - pozn. red.). Na oplátku můžeš osedlat ty mě," psalo se v nabídce na hojně navštěvovaném serveru Craiglist. Zbytek inzerátu vyplnily upřesňující údaje, v nichž se autorka svěřila, že by uvítala někoho, kdo stejně jako ona holduje role playingu ("hra na hrdiny", často v kostýmech) a že nepohrdne ani dívkou.

Laciný vtípek, pomyslili byste si. Jenže brzy se u inzerátu objevil dodatek: obrázek avatara rajtujícího na vysněné herní příšeře a doznání se ke splnění slibu. Mnozí si jsou k celému případu skeptičtí - neexistuje žádný důkaz, pouze inzerát a obrázek postavy. Faktem ale je, že 5000 zlaťáků je hodně peněz. Servery, které se zabývají prodejem herní měny, nabízejí tento obnos za částku pohybující se v přepočtu mezi 5 až 20 tisíci Kč.

Určitou váhu přidává "historce" také skutečnost, že se americký Kongres hodlá v této souvislosti zabývat vlivem videoher na promiskuitu. Informoval o tom týdeník Salt Lake City Weekly.

 

Právě se děje

Další zprávy