Virtuální sexbomba: Jill Valentine

Alexander Szalai
7. 9. 2007 17:40
Tahle ženská postaví na nohy i mrtvého!

Jill Valentine, třiadvacetiletá slečna, nevysokého vzrůstu, malé váhy a optimální velikostí poprsí (166cm, 50,4kg, trojky), byla serverem GameSpy vyhlášená jako sedmá nejžhavější ženská postava ve videohrách. Tahle kočka nechá chladným málokterého chlapa, natož nemrtvého. Ostatně právě rozpadající se milenci ji byli souzeni již samotnými herními vývojáři, díky nimž se objevila v sérii her Resident Evil. Životní dráhu započala výcvikem u Delta Force, kde získala pyrotechnický výcvik, aby se poté přihlásila do speciálního policejního sboru - S.T.A.R.S. (Special Tactics And Rescue Squad), kde se stala jeho nejlepší členkou.

Foto: Hratelně.cz

Právě se S.T.A.R.S. se objevila v survival hororu Resident Evil na PlayStation, kde je jedním ze dvou hratelných charakterů. S Jill musíte přijít na kloub tomu, proč jsou všude v obrovském domě zombie a jiná, byť stejně navátá monstra. Při její pouti ji hodně pomáhá kolega a přítel Barry Burton, ale i její perfektní ovládaní šperháku Podle spisovatele S. D. Perryho je to proto, že její otec, Dick Valentine, je profesionální zloděj a Jill mu pomáhala, dříve než se dala na kariéru policistky. Tyto knihy však nejsou oficiálně schváleny Capcomem. Jill odhalila, že za vším stojí firma Umbrella Corporation i lidé ze S.T.A.R.S., čímž začne úspěšná hororová série, která patří k těm nejlepším vůbec. Po těchto odhaleních dává spolu s přítelem Chrisem Redfieldem (druhý hratelný charakter) od policie výpověď.

Foto: Hratelně.cz

V druhém Resident Evilu se Jill již neobjeví, místo ní poznáte Claire Redfield, sestru Chrise Redfielda. S Jill se opět setkáme až v třetím díle, kde již jako civilní občanka utíká z města zamořeného zombiemi. Aby toho neměla málo, jde jí po krku Nemesis, geneticky vyšlechtěný voják, jenž má zabít všechny bývalé členy S.T.A.R.S., kteří vědí o praktikách firmy Umbrella. Třetím dílem končí její přímá účast v sérii Resident Evil, sice se ještě objevila na Nintendo GameCube a Nintendo DS, ale šlo o remaky prvního dílu. V budoucnu se však vrátí díky Resident Evil Umbrella Chronicles na Nintendo Wii.

Z třetího dílu také vychází film Resident Evil: Apocalypse, velmi nepovedené pokračování průměrného zombie akčňáku s Millou Jovovich v hlavní roli. Tam se do kostýmu Jill Valentine chopila herečka Sienna Guillory, kterou můžete znát jako hlavní rošťandu z Eragona (ta holka má na filmy evidentně peška). V hraných filmečkách během hry uvidíte jako Jill herečku Unu Kavanagh, v titulkách uvedenou pod pseudonymem Inezh. Hlas ji naopak propůjčila herečka Lisa Faye. Ta ostatně není jediná, jelikož Jill Valentine se na krátkou dobu mohli stát další dvě: Catherine Disher a Heidi Anderson.

Foto: Hratelně.cz

Co se týče virtuálního charakteru, můžete Jill najít v řadě dalších her od firmy Capcom: Marvel vs. Capcom 2, Card Fighters Clash, Card Fighters Clash 2 a Card Fighters Clash DS. Jde tak vůbec o nejobsazovanější herní postavu, z Capcomackého portfolia. Také se objevuje v knihách spisovatele S. D. Perryho, který píše Resident Evil romány.

 

Právě se děje

Další zprávy