Virtuální sexbomba BloodRayne

Patrik Khudhur
20. 10. 2007 0:00
Napůl upír, napůl sexy modelka.

Někdy jí přezdívají agentka BloodRayne, jindy jí říkají špinavá šlapka, v každém případě je zatraceně k světu. Tahle dhampírka, tedy dcera upírského otce a lidské matky, je hlavní hrdinkou her BloodRayne a věřte, že dokáže být pěkně ostrá...

Rayne vlastně původně ani Rayne být neměla. Na jejím místě měla vystupovat jiná dhampírka jménem Světlana Lupescu - hlavní hrdinka předchozí hry studia Terminal Reality, Nocturne. V té šlo ostatně o to samé, co v BloodRayne. Světlana byla agentkou organizace Spookhouse a bojovala s nadpřirozenými bytostmi, které posílala do horoucích pekel.

Krom toho obrázky z rané verze BloodRayne zobrazovaly postavu, která jakoby z oka vypadla právě Světlaně. Nicméně osud tomu chtěl a světlo světa spatřila jiná virtuální hrdinka, která si i přes to, že se objevila jen ve dvou hrách a dvou velmi špatných filmech, získala přízeň hráčů.

Foto: Hratelně.cz

Minulost
Jak jsme již naznačili, Rayne je dhampírkou. Narodila se v roce 1916, rok poté co upír Kagan znásilnil její bezbrannou matku. Kagan později matku zavraždil a stejný osud připravil také zbytku Rayniny rodiny. Rayne se později dozvěděla, co její otec provedl, a strávila spoustu let hledáním pomsty. V roce 1932 se při pátrání po otci dostala do Evropy, kde vyvraždila několik upírů.

Za to jí úřady samozřejmě uvěznily, jelikož její historce o krvežíznivých stvořeních vůbec nevěřily. Rayne jim však upláchla a dál bažíc po pomstě, dostala se do tajemného společenství Brimstone. Členové společenství byli vysíláni na mise, kdy měli za úkol vyvraždit nadpřirozené i lidské bytosti ohrožující nastolený řád. Právě jedna z těchto misí jí postavila proti nacistům, kteří chtěli využít magický artefakt a dát Hitlerovi neomezenou moc.

Foto: Hratelně.cz

První neuvěřitelně špatný film
Zapomeňte na Laru. První herní postavou, která se objevila v časopise Playboy, byla právě Rayne. Psal se tehdy říjen 2004 a v americkém vydání se v článku "Hraní dospívá" (Gaming grows up) objevila právě rudovlasá ďáblice. Mimoto si střihla také roli v hudebním klipu od Evanescence "Everybody´s fool", a není tak nováčkem ani na televizní scéně.

Kromě her BloodRayne 1 a 2, Rayne figuruje také ve stojnojmenných filmech od Uwe Bolla. V prvním díle je ztvárněná herečkou norkoameričankou Kristianou Lokenovou (nar. 8. 10. 1979, hrála například hlavní záporandu v Terminátorovi 3) a příběh je v podstatě totožný se hrou. Rayne je dhampírkou, dcerou upířího krále Kagana (Ben Kingsley). Kagan chce vyhubit lidstvo a Rayne s dalšími členy společenstva Brimstone mu v tom musejí zabránit. Zkrátka klasická akční věc, nic pro intelektuály (připosránky).

Jen snad dodejme, že jde o jeden z nejhůře hodnocených filmů vůbec. BloodRayne byl nominován mj. na cenu za nejhorší herečku (Lokenová), nejhoršího herce ve vedlejší roli (jinak oscarový Kingsley), nejhorší herečku ve vedlejší roli (Michelle Rodriguezová), a takhle bychom mohli ještě chvilku pokračovat. Když se pak novináři zeptali Bena Kingsleyho, proč do podobného projektu šel, řekl jen, že si vždycky chtěl zahrát upíra.

Foto: Hratelně.cz

Druhý film a modelky
Přes hrůznou kritiku je již připravováno také filmové pokračování Bloodrayne 2: Deliverance. Hlavní roli si tentokrát střihne (pro změnu) další norkoamerická herečka Natassia Malthe (nar. 19.1.1974). Distribuce je (asi pro jistotu) plánována rovnou přes nosiče, v kině film tedy neuvidíme. Díky bohu!

V něm se podíváme na divoký západ, kde Rayne bude opět... a teď se podržte ... vraždit upíry (jak překvapivé). Nějakým dílem osudu se dostane do městečka s názvem Deliverance, kde jí nečeká jen horda nepřátel, ale vrchní zlý upír Billy The Kid (Zack Ward). Prostě nic nového pod sluncem (upírům se omlouvám pod měsícem). Již teď se hovoří i o třetím díle, tam by se Rayne měla konečně postavit i nacistům (jako v prvním dílu herní série). Která norkoameričanka bude v hlavní roli tam, však zatím jasné není...

Sex prodává, to bez pochyby, takže i Rayne jako každá správná virtuální kráska musí mít na nějaké herní výstavě a akci svoji dvojnici. Na Youtube.com můžete několik videí z castingů na hlavní dhampírskou upírku. Která z nich je vaše favoritka?

 

Právě se děje

Další zprávy