Víme o nich více. Další info o akci THEY

Lukáš Bašta
5. 9. 2007 11:50
Futuristická střílečka s nádechem tajemna. To jsou THEY.
Foto: Hratelně.cz

Tento týden bylo o nich řečeno více. Myslíme samozřejmě scifi střílečku They (něco málo jsme vypsali zde). Z té byl vypuštěn trailer, několik screenshotů a dnes se objevila další dvě videa, která nám ze hry ukážou mnohem více.

They bude fps z blízké budoucnosti (rok 2012), kde se chopíte policisty, člena speciálních jednotek pro boj s terorismem (ten je v bdoucnosti velkým problémem). Nicméně se budete muset postavit něčemu mnohem horšímu. Z ničehonic se totiž objeví roboti, kteří začnou ničit bez důvodu všechno živé. Autoři prý ve hrách postrádají element tajemství a mysterióznosti, který například obklopuje úspěšné televizní seriály jako Ztraceni nebo Heroes. Vůbec tedy nevíte, co se kolem vás děje, což budete postupem hrou muset odhalit.



Roboti však mají velmi slušnou umělou inteligenci, volají posili, snaží se vás obklíčit, kooperují ve skupinách atd., tohle všechno bude umocňovat pocit, že za nimi musí být něco víc. Vaše domněnky se po prvních 10-15 procentech hry potvrdí, protože začnete vidět obrysy vetřelců, kteří jako by vypadli z Final Fantasy: Esence života, a ti na robotech parazitují a ovládají je. Říkají si Phantoms.

Phantomy můžete z robotů však sestřelit, čímž se pak stroje stanou hloupými a lehkými terči. Hra bude obsahovat jak mise ve dne, tak i v noci, což bude mít dopad na schopnosti a síly jednotlivých nepřátel. Někteří z nich mají být obrovští, například létající mantaněco, co je již vidět ve videích.



Jednou z hlavních vychytávek, které kromě dynamických světel a zničitelnosti prostředí They přinesou, bude Weapon Tuning Systwm. Z každého nepřítele totiž vypadne nějaký kus železa, které si budete moci namontovat na svoji zbraň. Takovýchto vylepšení by mělo být na 250. Vaše zbraň tak bude rozdělena na několik částí, které budete moci modifikovat podobně jako v závodních hrách svojí naleštěnou káru proto to autoři vtipně pojmenovali Pimp My Weapon (přinesete si starou kulovnici, která po zásahu designéru bude střílet disco koule a z pažby jí vyjede DVD přehrávač).

Dokonce si budete moci svoji zbraň obarvit nebo opatřit nějakým skinem, takže borci v clanwarech můžou mít všichni bouchačku ve stejném stylu. Důležité však je si uvědomit, že tyhle úpravy můžete provádět jen na začátku daného levelu. Takže malujte pistoli s rozvahou, stejně jako vybírejte její upgrady, abyste si nezkazili následujících několik minut koukáním na nějakou hnusotu s puntíčkama, která ještě nefunguje tak, jak by měla.



Hra je ve vývoji pouhé čtyři měsíce a záběry ještě nereprezentují finální obraz. Aby také jo, když mají They vyjít v roce 2009. Hratelnost nám má zabrat 12 hodin a počítá se s multiplayerem, který by využil možností hry a hlavně modifikací zbraní. Více bude ohlášeno během roku. Vypadá to zajímavě, jen mě ale tak zaráží, že když chtěli udělat mysteriózní střílečku, proč hlavní zápletku vykecali během první prezentace? Snad toho mají v rukávu mnohem více.

 

Právě se děje

Další zprávy