Steven Spielberg o svých dvou nových hrách

Radek Pergl
9. 7. 2007 15:01
Známý režisér se rozpovídal o svých projektech.
Foto: Reuters

Americký filmový režisér se v historii videohrám věnoval již několikrát, ať šlo o tituly podle filmů (např. Indiana Jonesové) nebo jimi inspirované (Tresspasser, Medal of Honor). Dlouho se mluvilo o tom, že znovu chystá nějakou pecku, na které se bude přímo podílet, a to právě odhalil redaktorům Newsweeku.

Nyní o tomto projektu víme zase něco více. Mělo by jít o akční plošinovku s logickými prvky a cartoonovou vizáží, která by plně využila gyroskopického ovládání Nintendo Wii a její krycí název zatím zní PQRS. Tenhle nápad se mu zrodil v hlavě během hraní Wii Play s gamedesignérem Nintenda, Shigeru Miyamotem.

Druhý titul zvaný jako LMNO by měl být pro PlayStation 3 a Xbox 360, přičemž jeho popis je jako mix E.T. a na Sever Severozápadní linkou, tedy legendárního sci-fi od Spielberga a hororu od Alfreda Hitchcocka. Měli bychom se chopit zřejmě ženy, bývalé tajné agentky, která je na útěku s ženou-robotem. Hlavním tahákem by měly být emoce (velmi realisticky zpracované) a velká volnost v rozhodování, jestli schopnosti své partnerky užijete pro konání dobra nebo zla.

O třetím projektu, který chce Steven Spielberg v rámci své spolupráce s Electronic Arts udělat se stále ještě nic neví, nicméně už tyhle dva vypadají hodně zajímavě.

 

Právě se děje

Další zprávy