Smrtonosná past 4.0 polapí diváky i hráče

Martin Havlíček, MobilHry.cz
6. 5. 2007 15:55
Dříve než v kinech uvidíte Bruce Willise na displejích svých mobilních telefonů. Gameloft získal práva na vývoj hry!
Foto: 20th Century Fox

Odhalení hry s filmovou tématikou není v dnešní době ničím překvapivým; spíše jde už o tradici. Případ hry Smrtonosná past 4.0 (v originále Live Free or Die Hard) je však poměrně kuriózní, neboť se jedná o titul, jenž se objeví výhradně v podobě hry pro mobilní telefony. Exkluzivní práva získala společnost Gameloft, která patří k nejúspěšnějším "mobilně-herním vývojářům".

Licence je zavazující, a tak můžeme očekávat, že se herní příběh neodchýlí od filmové šablony. Bruce Willis alias John McClane bude mít tentokrát co dočinění s hackery, kteří se pokusí nabourat (útokem na počítačovou síť) americkou ekonomiku. Použití hrubé síly je účinné, přesto však se John neobejde bez pomoci počítačového guru Matta Fostera (Justin Long).

Ačkoliv prozatím nebyly uvolněny žádné konkrétní informace o hře, natožpak obrázky, lze usuzovat, že půjde o akční plošinovku ve stylu Mission: Impossible III, zřejmě protkanou klidnějšími, na logiku zaměřenými mezihrami, ve kterých hráč ztvární hackera Matta. Vydání hry by podle všeho mělo o pár dní předběhnout filmovou premiéru (27. červen).

Konkrétní informace a exkluzivní screenshoty najdete v červnovém vydání časopisu MobilHry (vychází 7.6.07).

 

Právě se děje

Další zprávy