Slavný Mario chtěl vystřílet vojenskou základnu!

Radek Pergl
9. 5. 2007 0:00
Populární japonský videoherní charakter se v Americe zapletl s terorismem!

Šest dvacetiletých muslimů z bývalé Jugoslávie a Středního východu (dva ilegální přistěhovalci, zbytek se zelenou kartou) plánovalo krvavý útok na americkou vojenskou základnu Fort Dix. Ozbrojeni se chtěli vydat na sebevražednou misi, při níž měli postřílet co možná nejvíce amerických vojáků. Tomu všemu zabránila americká FBI, která podezřelé muže poslední dobu odposlouchávala. Všichni byli zadrženi v pondělí v noci, když chtěli zakoupit zbraně typu AK-47 a M16.

Ani jednomu z nich sice nebyla prokázána spojitost s některou z obávaných teroristických organizací, zřejmě však šlo o jedince, kteří se chtěli zavděčit svému "vzoru", Usáma Bin Ládinovi, jehož několik videí vlastnili. V jeho duchu chtěli také bránit svoje náboženství a životní styl, a proto vyhlásili nedaleké základně džihád.

A co s tím má společného slavný Super Mario? Jeden z mužů pracoval v blízké pizzerii Super Mario's Pizza a vojenskou základnu prý často navštěvoval v rámci donášky (údajně měl díky tomu podrobné mapy). Nicméně by nás nepřekvapilo, kdyby nějaký zběhlý právník svedl teroristickou hrozbu právě na fousatého údržbáře, který si hopsá po Mushroom Kingdom a snaží se zachránit princeznu Peach. Jak bylo řečeno v Boratovi, kdo má knírek, je terorista!

 

Právě se děje

Další zprávy