Skrývá God of War II nějaké tajemství?

Radek Pergl
29. 3. 2007 0:00
Internetem cloumá video ze hry, které odkazuje na tajemné stránky. Dočkají se fanoušci překvapení, nebo si z nich jen někdo vystřelil?
Foto: Hratelně.cz

Čtěte recenzi God of War II - božská zábava!

O co jde? Na serveru YouTube.com je ke shlédnutí video, kde Kratos v režímu Arena of the Fates udělá milion zásahů kamennému minotaurovi, díky čemuž se na obrazovce objeví webová adresa IslandofRhodes.org. Když na tento link kliknete, objeví se stránka s odpočtem, nicméně k čemu vede, to nikdo zatím netuší, takže se na internetu spekuluje a spekuluje, a my si také musíme přihodit polínko do ohně.

Možné teorie
Nejvíce pravděpodobné by mohlo být odhalení PSP verze God of War. Díky zadní straně manuálu v krabici God of War II víme, že by hra měla být k dispozici již během tohoto roku. Z prohlášení vývojářů je pak jasné zase to, že bude doplňkem k větším sourozencům a nepůjde o port, ale o hru postavenou přímo na míru PlayStation Portable (pracovat by na ní měli Ready at Dawn, autoři povedeného Daxtera).

Druhou možností pak je vypuštění informací o God of War 3 pro PlayStation 3, o kterém se tak nějak tuší, že by mělo vyjít. Ostatně je to logický krok a popravdě, Kratos nové generace a gyroskopické ovládání nás vzrušuje skoro stejně, jako nahatá Heidi Klumm zavalená originálkami Gears of War...

Poslední z možností je, že by to celé mohl být podvrh. Ostatně by to nebylo poprvé a stránky přeci jenom nevypadají zrovna nápaditým dojmem - grafici v Sony dokáží určitě udělat lepší artworky než dát dohromady ztmaveného Kratose v božské zbroji, který byl použit již v druhém díle, a hořící pole. Nicméně všechno naznačuje tomu, že si tyto stránky doopravdy zaregistrovala společnost Sony.

Ve světle faktů
Pokud tedy zapátráme trochu v řecké mytologii, dozvíme se následující: Potom, co Zeus porazil Titány, rozhodl se rozdělit zemi mezi olympské bohy. Bohužel zapomněl na boha Slunce - Heliose, který zrovna putoval po obloze. Helios se však se všemi bohy domluvil, že si zabere zemi, která se sama vynoří z moře. Bohové mu to dovolili a záhy se objevil ostrov Rhodos, na který Helios zaměřil své paprsky a stal se tak nejkrásnějším ostrovem v Egejském moři.

Nemusíme však chodit tak daleko, stačí jen začátek druhého dílu God of War. V něm sparťanští vojáci dobývají jedno město za druhým a zrovna jsou u bran Rhodosu, když mezi ně sestoupí sám bůh války - Kratos. Tím však pohár trpělivosti olympských božstev přeteče, seberou Kratosovi část jeho schopností a do cesty mu postaví oživlého kolosa, s nímž se musí na počátku hry utkat (víc naše preview). Díky tomu se přikláníme k teorii o PSP verzi, kde bychom se tak mohli dozvědět více o tom, co předcházelo druhému dílu, jak Kratos panoval na trůnu boha války a jak jeho sparťanští válečnící plenili jedmu část Řecka za druhou.

Jistí si ale rozhodně nejsme. Nakonec nám tedy tedy nezbývá stejně nic jiného, než si ty necelé dva týdny počkat a o půlnoci 11. dubna sedět u počítače a vašnivě refreshovat svůj browser. Inu na shledanou!

 

Právě se děje

Další zprávy