Samsung Galaxy S III se představí v květnu

Adam Fiala
23. 4. 2012 9:24
Společnost Samsung chystá přesné informace o nové generaci Galaxy S
Foto: SAMSUNG.COM

Londýn se nestane pouze dějištěm letošních olympijských her, ale také zde Samsung poprvé představí nový smartphone Samsung Galaxy S III.

Dohadů už bylo dost. Samsung navíc propásl všechny velké technologické veletrhy jako CES 2012 a MWC v Barceloně. Respektive se vyhnul zbytečnému mumraji a všichni mu nyní mohou věnovat pozornost. Konečně však bylo stanoveno datum, kdy se společnost pochlubí novinářům s novou generací své řady Galaxy S. Setkání proběhne v úterý třetího května, právě na půdě hlavního města Británie.

Přidá se k čtyřjádrovému trendu?

Pozvánka na tiskovou konferenci nese název „Come and Meet the Next Galaxy" (Přijďte a seznamte se s příštím Galaxy). Může se tak sice stát nemilé překvapení a Samsung by mluvil o některém ze svých tabletů využívajících podobný název - Galaxy Tab 2, Galaxy Note 10.1. Jenomže ty už všichni moc dobře znají.

O podobě nového smartphonu se vedlo mnoho debat s přispěním nepotvrzených informací a zákulisních zdrojů. Jednou podstatnou věcí bude kupříkladu volba procesoru. Jestli se Samsung přidá k zástupcům letošního trendu a bude disponovat čtyřjádrovým procesorem jako HTC One X nebo LG Optimus 4X HD. Navíc by podle všeho měl v přístroji využít CPU vlastní výroby pod značkou Exynos a ne tradičního dodavatele Qualcomm.

Hodnotný nástupce oblíbené S II

Jako typický zástupce telefonu s operačním systémem Android od Googlu by neměl přijít o aktuální verzi Ice Cream Sandwich.

Velkou zvědavost pak vzbuzuje displej přístroje, jejichž kvalita bývá v poslední době také častým zájmem vývojářů. Posledním dobrým příkladem je firma Apple, jejíž třetí iPad staví marketing především na výrazně lepším obrazu.

Samsung určitě opět použije svou výtečnou technologii Super AMOLED Plus. Jestli však přitlačí na rozlišení či hustotě pixelů, to se ukáže až třetího května. Poté by nemuselo zase tak dlouho trvat, než se začne s prodejem, ačkoli u S II byl tříměsíční odstup mezi ohlášením (v únoru na MWC) a prodejem (květen).

 

Právě se děje

Další zprávy