Apple má problém s 4G nového iPadu v Austrálii

Adam Fiala
18. 4. 2012 4:35
Prodej nového iPadu s 4G by se v Austrálii dal klasifikovat jako klamání zákazníků
Nový iPad
Nový iPad | Foto: Apple

Australský kontinent už disponuje pokrytím pomocí nejmodernější sítě 4G. Její zásluhou mohou elektronické přístroje využívat internetového připojení s výrazně vyšší rychlostí, než tomu bylo u 3G. U nového iPadu je jim to na nic.

Zdálo by se tak, že tamní zájemci o koupi nového tabletu od Applu mají víc možností, než český zákazník obchodu s Applem, který se ještě nějakou dobu musí spokojit s 3G. Ovšem spotřebitelská komise poukázala na to, že označování nového iPadu společně s podporou sítě 4G mate zákazníka. A udělala to, k čemu se ještě ve Velké Británii a Švédsku neodhodlali, obrátila se na soud.

Novinky iPadu nefungují všude

Nový iPad disponuje mnoha přednostmi, od Retina displeje s čtyřnásobným počtem pixelů oproti iPadu 2, přes lepší grafický procesor až k Bluetooth 4.0. Jednou výrazných předností v rámci udržení konektivity přístroje představuje podpora 4G sítě.

Ovšem americká představa o 4G se může snadno lišit od australské, a tak majitelům nezbývá než si vystačit se starší generací a Wi-Fi. Australská síť využívá frekvenci 1 800 MHz, ale výrobek Applu vyžaduje frekvence buď 700 MHz, nebo 2 100 MHz. Obdobný nesoulad se vyskytl i v evropských zemích.

Přejmenování třetího iPadu

Společnost Apple se tak dohaduje s australským úřadem, jestli prodáváním těchto iPadů nepřekračuje hranice. Firma zatím umístila varování na své oficiální stránky, ale odmítá přejmenování svého produktu. Sama přitom minulý rok dosáhla toho, aby konkurenční společnost Samsung změnil design a následně i označení svého tabletu Galaxy Tab v Německu. Problém se 4G se tak snadno připojí na seznam nedostatků nového iPadu. I tak se třetí iPad dočkal vlažnějšího přijetí.

 

Právě se děje

Další zprávy