Quake Wars jsou hotové a vyjdou koncem září

Radek Pergl
3. 9. 2007 11:19
Očekávaná online akce konečně vyjde.
Foto: Aktuálně.cz

Po letech čekání jsme dnes obdrželi zprávu, že multiplayerová akce Quake Wars: Enemy Territory pro PC je hotová a v Evropě vyjde již 28. září. Pokud nemáte tušení, o co jde, zkuste si přečíst naše preview, případně dvojici dojmů z hraní betaverze (první a druhé). Studio Nerve Software momentálně pracuje na verzi pro Xbox 360, Activision Foster City pak pro PlayStation 3. Zde je tisková zpráva:

Nejnovější internetová týmová a úkolová hra pro více hráčů stojí s prstem na spoušti na startovní čáře a je připravena vyrazit! Společnosti id Software a Activision dnes oznámily, že hra Enemy Territory: QUAKE Wars pro PC již dozrála, nastal čas sklizně a prodávat v Evropě a Austrálii se začne 28. září 2007, zatímco v Severní Americe se na pultech objeví 2. října 2007. Hru vyvinula firma Splash Damage. Jedná se o úvod k futuristickým válkám z příběhu hry QUAKE II, v němž armády globálních obranných sil Země (Earth's Global Defense Force, GDF) bojují proti invazi mimozemské rasy Stroggů v akční hře pro více hráčů, která vás přenese přímo do první linie bitvy o planetu Zemi.

"Po měsících testování, úprav a dolaďování hry Enemy Territory: QUAKE Wars můžu konečně říct, že je to hotové!" prohlásil CEO společnosti id Software Todd Hollenshead. "Užili jsme si spoustu legrace, když jsme hru pro lidi připravovali, a těším se, až vypuknou velké boje o místa na vrcholu našich žebříčků!"

Hra Enemy Territory: QUAKE Wars zatím získala více než patnáct ocenění a v téměř tuctu publikací byla vyhlášena za jeden z nejočekávanějších nových titulů roku 2007.

"Moci pracovat na vývoji hry Enemy Territory: QUAKE Wars bylo prostě ohromné!" uvedl majitel společnosti Splash Damage a ředitel pro tvůrčí činnost Paul Wedgwood. "Nadšení a úsilí, které na vývoj hry vynaložil náš tým ze Splash Damage, vedlo spolu se skvělým vedením a poradenstvím, jež nám poskytla firma id Software, k vytvoření oceněňované hry, na kterou jsme neskutečně hrdí. Náš tým už se nemůže dočkat, až se naši příznivci z celého světa připojí k boji o záchranu Země!"

Hra Enemy Territory: QUAKE Wars se odehrává v roce 2065, umožňuje hráčům zahrát si buď za GDF, nebo za Stroggy a vybrat si jedno z pěti unikátních povolání. Hrát můžete po internetu, ale i odpojení od sítě, kdy vaše spolubojovníky i soupeře představuje počítačem ovládaná umělá inteligence. Hráči během bojů využívají celý arzenál zbraní, vozidel a výzbroje, procházejí akčními zkouškami dovedností a týmové koordinace a probíjejí se k cíli bojových misí. Za týmovou spolupráci jsou hráči odměňováni trvalým rozvojem postavy a úspěchy ve hře, přičemž jasně definované mise a cíle pro daná povolání mohou posloužit novým hráčům jako vodítko, jak mohou být na bojišti užiteční.

 

Právě se děje

Další zprávy