První Android obchod se otevřel v Austrálii

Adam Fiala
13. 12. 2011 8:57
Australané mohou navštívit zelený svět Androidland a koupit si nové mobily stejně jako jiné androidí doplňky
Australský obchod s Androidem. Zdroj: Google
Australský obchod s Androidem. Zdroj: Google | Foto: Aktuálně.cz

Apple má obchody všude. Jako zázrak se tak jeví otevření prvního Android obchodu na světě. Australské město Melbourne hostí nákupní svatostánek vyvedený ve stylově zeleném zbarvení a pojmenovaný Androidland. Zpráva o prosincovém otevření tak přichází nedlouho po uveřejnění nové verze OS Android Ice Cream Sandwich. Za založení prodejny si připisuje kredit především australská telekomunikační společnost Telstra.

Pestrá nabídka smartphonů

Svůj podíl na něm má samozřejmě i vývojář operačního systému Android Google a někteří z výrobců mobilních zařízení jako Samsung, HTC, LG či Motorola. Právě zúčastněné strany nabízejí své produkty i v obchodě. Zákazník si tak vybere z široké škály smartphonů  disponujících Androidem - ať už Galaxy Nexus nebo HTC Rezound.

Další v nedohlednu

Krom mobilů si návštěvník vyzkouší na kvalitním monitoru i služby Google jako Google Earth. Nápomocní budou i vyškolení pracovníci Androidu. Smutnou zprávou je, že obchod je jediný svého druhu a ani Telstra a ani Google nezvažují vytvoření řetězce. Dost možná tak zůstane raritou.


 

Právě se děje

Další zprávy