Samsung předvádí technologii flexibilní obrazovky

Adam Fiala
12. 12. 2011 6:44
Budoucnost přenosných zařízení vypadá podle Samsungu průhledně, trojrozměrně a velmi efektně
Technologie ohebných obrazovek pro smartphone i tablet. Zdroj: YouTechUniverse.com
Technologie ohebných obrazovek pro smartphone i tablet. Zdroj: YouTechUniverse.com | Foto: Aktuálně.cz

Společnost Samsung uveřejnila velmi odvážné video, ve kterém prezentuje novou technologii. Pod názvem flexible AMOLED display se skrývá možná budoucnost toho, jak jednou budeme ovládat smartphony nebo tablety.  Video je samozřejmě zatím jenom nástinem toho, kam by se Samsung chtěl ubírat, ale demonstruje možnosti, které tablet jako Galaxy Tab ještě skrývá.

Průhledný, ohebný, tenký

Jednou předností tabletu s flexibilní obrazovkou je jeho ohebnost. Koncepční video odhaluje tvar o tloušťce papíru a stejné konzistenci. Stejně tak ho snadno ohnete, ale umí držet i rovný tvar, jinak by jeho ovládání bylo prakticky nemožné. Je zcela průhledný, takže při focení člověk automaticky vidí fotografovaný objekt. Technologie QR kódů postupuje na novou úroveň. Je taktéž schopný zobrazit relativně 3D holografický objekt.

První model na světě

První vlaštovkou s technologií flexible AMOLED display byl uveřejněný smartphone na americkém technologickém veletrhu CES v lednu tohoto roku. Čtyři a půl palcová obrazovka s rozlišením 800 x 480 pixelů byla jenom 0,3 mm tlustá a její ohebnost byla hlavní dominantou. Technologie si buď získá pozornost stejně jako 3D u televizorů, nebo skončí na smetišti bláznivých nápadů.


 

Právě se děje

Další zprávy