HTC Rezound bude smartphone pro perfektní poslech hudby

Adam Fiala
10. 11. 2011 6:33
Nová vlajková loď společnosti HTC slibuje mnohé, bude i v Evropě?
HTC Rezound
HTC Rezound | Foto: HTC.com

Minulý týden představila společnost HTC na tiskové konferenci v New Yorku nový model chytrého telefonu, se kterým zaútočí na trh. Rezound má své přednosti. Jednou výrazných vlastností, kterou se chce na odlišovat, je kompatibilita se sluchátky Beats distribuovanými hiphopovým muzikantem Dr. Dre. Vyznačují se jedinečnou kvalitou v reprodukci zvuku, který je věrný originálu. Kvůli tomu obsahuje HTC Rezound technologii Beats Audio. Posluchač si tak může být jistý, že mezi mobilními telefony těžko bude hledat důvěryhodnějšího kandidáta pro poslech hudby.

Nejprve Gingerbread, posléze Ice Cream Sandwich

Za pozornost stojí i displej tohoto chytrého telefonu. Má 4,3 palce a zvládne HD rozlišení 1280 x 720 s hustotou pixelů 342 dpi. První verze produktu půjde do prodeje s operačním systémem Android typu Gingerbread (2.3.4). Ovšem počátkem roku by se měla objevit i verze zahrnující nejnovější typ Androidu, a to 4.0 přezdívanou Ice Cream Sandwich. Z dalších technických aspektů stojí za pozornost dvoujádrový procesor s frekvencí 1,5 Ghz, 1 GB RAM a úložný prostor o velikosti 16 GB s možností dalšího rozšíření přes SD karty.

Dočkáme se v Evropě?

Prozatím se počítá pouze s uvedením v Americe, tomu odpovídá i obchodní strategie. V polovině listopadu telefon nabídne mobilní operátor Verizon za 299 dolarů (asi 6 000 korun), ovšem podmínkou bude dvouletá smlouva a další závazky. Evropa si bude muset ještě počkat, i pak není uvedení modelu zcela jisté.


 

Právě se děje

Další zprávy