PlayStation 4 vyjde nejdříve v roce 2010

Marin Havlíček
7. 12. 2006 1:43
Viceprezident evropské Sony odhaluje plány pro systém PlayStation. Nové možnosti, funkce, více her a pak... PlayStation 4.

Sotva společnost Sony uvedla do obchodů PlayStation 3 (v Evropě se dočkáme až v březnu) a už pomýšlí na další generaci videoherních systémů. Viceprezident evropské SCE Paul Holman zareagoval na prohlášení jednoho analytika, jenž se nechal slyšet, že PlayStation 4 již nevyjde, a ubezpečil všechny fanoušky výhledovým "PlayStation 4 vyjde, ale ne dříve než v roce 2010". To jsou ale opravdu ty nejoptimističtější plány.

Mezitím se hodlá společnost postarat o rozšíření možností stávající konzoly. Očekávejme tedy řadu upgradů firmware, jež ukotví systém v pozici domácího multimediálního centra. Sony tak plánuje - podobně jako v případě PSP, jíž v poslední době obohatila o funkce GPS a kamery - zasáhnout i uživatele, jež si ke hrám nenašli cestu. Jak bylo řečeno, počítá se také s podporou software a hardware od jiných výrobců. "Třeba interaktivních ovladačů", dodal Holman. Nejblíže je však uvedení konzoly spolu s klávesnicí a myší, což s ohledem na podporu plnohodnotných operačních systémů posune systém blíže pohodlí ovládání PC (mají se na mysli spíše "neherní činnosti").

Pokrokem projdou i samotné hry. Než vývojáři dokáží využít veškeré schopnosti hardwaru, tak to chvíli potrvá. Konzola nabízí dokonce větší výkon, než se zpočátku předpokládalo, což spolu s upgrady firmware, jež dokáží tuto skrytou sílu zpřístupnit, dává příslib ještě dokonalejším vizuálním zážitkům.

 

Právě se děje

Další zprávy