Office 2013 se zaměří na cloud a budou mít i Skype

tl
23. 7. 2012 13:42
Nové Microsoft Office projdou výraznou designovou změnou. Připude cloud a Skype
Foto: Aktuálně.cz

Microsoft minulý týden předvedl svým uživatelům, jak bude vypadat nová verze jeho balíku kancelářských aplikací Microsoft Office. Programy projdou především designovou změnou, budou více spolupracovat s cloudovou službou SkyDrive a budou snadno ovladatelné pomocí dotyku.

Office 2013, někdy také nazývané jako Office 15, bude možno spouštět na operačních systémech Windows 7 a 8, ale také i na mobilní verzi Windows Phone 8. Díky možnosti dotykového ovládání bude nové Office vhodné především pro tablety a PC s připojeným dotykovým monitorem.

Vzhledem k tomu, že Office 2013 poběží i na Windows Phone, bude možné jeho kancelářské programy využívat i na některých smartphonech.

Změněný způsob licencování

Novou verzi si uživatelé nebudou muset kupovat, ale mohou si ji pouze předplatit na určitou dobu. Nově to také bude s licencemi. Společně s instalací získá uživatel svůj účet, díky němuž může následně používat Office 2013 až na pěti zařízeních za jednu cenu. Stačí tedy zaplatit za Office jednou a využívat je jak na PC, tak na tabletu a smartphonu zároveň.

Kromě cloudu taky Skype

Společně se zakoupením licence získají uživatelé také 20GB místa na cloudové službě SkyDrive, do které se bude všechen obsah vytvořený v nové verzi Office ukládat. K tomu Microsoft k licenci přidá i kredit pro placené hovory v rámci služby Skype, která bude nově integrována do Outlooku.

Kdy bude Office 2013 k mání a kolik bude stát, zatím Microsoft nepotvrdil. Učiní tak až na podzim společně s vydáním Windows 8.

 

Právě se děje

Další zprávy