Microsoft přizpůsobí Office pro iPad

Adam Fiala
12. 12. 2011 7:30
Microsoft čekal dlouho, než se rozhoupal k úpravě svých programů pro tablety
Foto: Aktuálně.cz

Kdo nedá dopustit na programy od Microsoftu a pořídil si tablet od Applu (iPad či iPad 2), může jásat. V novinách The Daily uváděnými exkluzivně na tabletu iPad se objevila informace, že Microsoft pracuje na tom, aby svůj balík Office dostal na tablety od Applu. Uveřejnit by je mohl už během měsíce.

Je libo Pages, nebo raději Word?

Jedná se o trojici základní softwarové výbavy - Word, Excel a PowerPoint. Ať už sepisujete dokument, pracujete s tabulkami nebo chystáte prezentaci na přednášku, Microsoft chce konkurovat samotnému Applu. Ten totiž neváhal a nabízí přes App Store vlastní ekvivalenty těchto služeb. V opačném případě by bylo uživatelské prostředí tabletu o dost chudší. Aplikace Pages, Numbers a Keynote tak získají protivníka.

Microsoft míří i do cloudů

Odhaduje se, že produkty od Microsoftu budou nabízeny samostatně a cena se bude pohybovat kolem sedmi liber za kus (tj. 210 korun). Těžko však říct, jestli se "jablíčkáři" odvrátí od ozkoušených produktů, aby dali šanci probuzenému Microsoftu. Mnohem zajímavější variantou by se do budoucna mohla stát cloudová verze Office 365.

 

Právě se děje

Další zprávy