O systém Windows 8 je menší zájem než o jeho předchůdce

tl
18. 7. 2012 15:33
Microsoft tvrdí, že o Windows 8 je rekordní zájem. Není to ale úplně pravda
Foto: Aktuálně.cz

I když Microsoft tvrdí, že testovací verze nového operačního systému Windows 8 jsou ze všech testovacích verzí jeho systémů ty nejstahovanější, poslední čísla ukazují, že tomu tak úplně není. Z porovnání Windows 7 s oběma testovacími verzemi s názvy Consumer Preview a Release Preview dokonce vyplývá, že Windows 8 v zájmu uživatelů poměrně zaostává.

Tyto závěry se opírají o statistiky, které získal server Computer World za pomoci analytické společnosti Net Applications.

Statistika měří, na jak velkém podílu všech počítačů jsou v současnosti nainstalovány testovací verze Windows 8 a toto číslo následně srovnává s podílem nainstalovaných zkušebních verzí Windows 7 v době, kdy byl poslední systém od Microsoftu zhruba ve stejné fázi vývoje jako Windows 8.

Uživatelé chtěli co nejrychleji přejít z Windows Vista

Podle měření Net Applications mělo jednu z testovacích verzí Windows 8 naistalováno pouze 0,18% počítačů připojených k internetu, zatímco operační systém Windows 7 se v červnu roku 2009, tedy několik měsíců před jeho vydáním, nacházel v 0,8% počítačů.

Tento rozdíl je poměrně vysoký a ukazuje, že uživatelé o chystané Windows 8 zas takový zájem nemají. Vyšší zájem o testovací verze Windows 7 byl ale také způsoben tím, že uživatelé chtěli v roce 2009 co nejrychleji přejít z poměrně neoblíbených Windows Vista na něco lepšího.

Dnes už tato potřeba tak velká není a lidé stahují Windows 8 spíše ze zvědavosti, než z potřeby přejít na něco lepšího.


 

 

Právě se děje

Další zprávy