Samsung chystá konkurenta tabletu Surface

tl
17. 7. 2012 7:06
Tablet s Windows RT od Samsungu příjde v září. Stejně jako Surface
Foto: MICROSOFT.COM

Společnost Samsung podle všeho už usilovně pracuje na tom, aby překazila očekávaný úspěch Microsoftu s jeho novým tabletem Surface. Server Bloomberg totiž tvrdí, že v Samsungu už připravují vlastní tablet, který bude dodávaný s operačním systémem Windows RT, který bude také v některých tabletech Surface.

Se staršími systémy není Windows RT kompatibilní

Windows RT je operační systém od Microsoftu, který běží na čipsetech architektury ARM. Ty jsou o něco úspornější než procesory x86, což je u tabletů důležitá vlastnost. Velkou nevýhodou Windows RT a čipů ARM ale je, že podporují pouze programy napsané pro Windows 8 a RT.

Oproti tomu Windows 8 společně s procesory, na kterých běží, je kompatibilní i s programy psanými i pro starší verze systému Windows.

Tablet půjde do prodeje společně se Surface

Tablet od Samsungu s Windows RT, do kterého dodá procesor společnost Qualcomm, je podle některých zdrojů už skoro hotov. Samsung ale jeho vypuštění do světa chce odložit až na říjen letošního roku, kdy do prodeje vstupuje také tablet Surface.

Microsoft má se svým tabletem velké plány, a to zejména ve snaze překonat zatím stále nejprodávanější iPad od Applu. Podle mnoha analytiků ale Surface, i kdyby byl sebelepší, pozicí iPadu neotřese. Tablety v podobném stylu, jako bude ten od Samsungu, mu navíc budu jistě přebírat mnoho zákazníků. 

 

Právě se děje

Další zprávy