Nové informace o Duke Nukem Forever? Ani ne

Radek Pergl
12. 6. 2007 22:10
Práskl něco nový kreativní ředitel na Duke Nukema?
Foto: Hratelně.cz

Redaktoři serveru Gamasutra vyzpovídali nového kreativního ředitele společnosti 3D Realms, Raphaela Van Lierop. Jeho posledním úspěchem je velmi povedená strategie Company of Heroes, ale jak sám v interview řekl, lákala ho nabídka dělat něco jiného, tři strategie, na nichž pracoval, prý vyždímaly jeho možnosti v tomto žánru.

Nicméně nebudeme rozebírat doslova, co řekl o vnitřní politice společnosti atd. Samozřejmě nás zajímalo, jestli nepráskl něco na tolik očekávaného Duke Nukem Forever. Bohužel, jediné, co řekl, bylo, že hru hrál a je fantastická. Hráči prý rozhodně nebudou zklamaní, až vyjde. Nicméně neřekl, kdy to má být. Samozřejmě se také zastal svých kolegů a jejich důvodů, proč vývoj trvá tak neuvěřitelně dlouho a nevěří tomu, že by fanoušci byli za ta léta nadšená. Prý naopak vidí jejich nadšení nad každým dalším obrázkem, který na internetu vystaví.

Také prozradil, že 3D Realms udělají dvě velká oznámení. Jedno bude v průběhu příštích čtyř týdnů, další snad během příštích šestí měsíců. Nebudou mít však nic společného s Duke Nukem Forever. Ani nepůjde o nějakou strategii. 3D Realms prý nemají v zájmu jít do žánru RTS, protože by je omezoval. Chtějí dělat silné příběhové hry s propracovanými charaktery, což u strategií prostě nejde. Několikrát také zmínil, že 3D Realms není jenom Duke Nukem.

Jedno je jasné, Raphael drží basu. Každopádně situaci vývojářům moc nezávidíme. S každým rokem čekání chtějí hráči od Duke Nukem Forever mnohem více a že už je to od prvního ohlášení pěkná řádka let. Snad se nedostaneme do začarovaného kruhu, kdy budeme chtít pořád víc a autoři se nám tak budou snažit vyhovět, aby zažehnali zklamání třeba jako u Daikatany.

 

Právě se děje

Další zprávy