Nico Bellic chce více peněz

Josef Kníže
22. 5. 2008 14:40
Herec, který stojí za hlasem Nico Bellica, si stěžoval.
Foto: Hratelně.cz

Herec Michael Hollick, který propůjčil hlas hlavnímu protagonistovi GTA IV Nico Bellicovi, se svěřil New York Times, že jeho plat lehce převyšoval $100 000 za 15 měsíců tvrdé práce, a to bez jakéhokoli podílu či bonusu z kulatých $500 millionů, které hra vydělala za první týden prodeje.

,,Na jednu stranu jsem Rockstaru za příležitost nesmírně vděčný...ale je nejpříjemné vidět, že se kolem GTA IV téměř točí celý svět, vydělává neuvěřitelné balíky a my z toho neuvidíme ani cent," řekl Hollick.

,,Neobviňuji Rockstar. Obviňuji náš herecký syndikát za absenci smluv a dohod, které by chránili kreativní lidi, kteří se podílejí na prodejích her."

Hollick poznamenal, že ačkoli mu zjevení v nejočekávanější hře všech dob přineslo notnou dávku popularity, smlouva mezi hereckým syndikátem a zábavným průmyslem mu nenabízí žádné provize z elektronické zábavy, jako jsou například videohry. Proto byl Hollick placen dle standartů denního platu Screen Actors Guild.

,,Ano, technologie je důležitá, ale jsou to především lidské výkony, se kterými se ve hře opravdu spojíte. Proto doufám, že herci budou více respektováni za práci, kterou vykonají v technologickém světě," dodal Hollick.

 

Právě se děje

Další zprávy