Které z her jsou nejbrutálnější?

Martin Havlíček
2. 4. 2007 0:00
Lifestylový internetový magazín Double Viking vyhlásil žebříček TOP 10 nejbrutálnějších videoher.

Přehledy a žebříčky mají lidé rádi a nejen ti internetoví. Vedle obligátních přehledů nejlepších her roku či naopak těch nejhorších se na webu sem tam objeví i žebříčky kuriózní a méně tradiční. Do poslední jmenované kategorie patří bezesporu i TOP serveru Double Viking, který je zasvěcen kontroverznímu tématu - videohrám zobrazujícím násilí. A ačkoliv se web věnuje hrám spíše okrajově, musíme uznat, že je to seznam vskutku "odpovídající".

Na třetím místě se usadil bůh Kratos ze hry God of War, a to především díky mistrovství v boji s netradiční zbraní - na řetězu uvázanými mačetami. Občas se zkrátka dostanete do situace, kdy přes krvavý opar ani nevidíte na děj. Hezká (nebo spíše odsouzeníhodná) bronzová medaile sedí.

Druhý post je trošku diskutabilní, neboť jej obsadila hra, která nikdy nevyšla. Jedná se o bojovku Thrill Kill, jež (by) hráče přenesla do moderního pekla, kde se musel, coby jeden z těch nejtěžších hříšníků, utkat o znovuzrození. Postavy byly inspirovány skutečnými vrahy a maniaky. Vedle šíleného námětu pobouřila vydavatele také brutalita a vulgárnost. Mrzačení protivníků, rozčtvrcení oběti... Několik týdnů předtím, než měl být projekt uveden na trh, koupila jeho vydavatele společnost Electronic Arts a okamžitě uložila hru k ledu.

První místo a pomyslnou zlatou medaili získala hra Manhunt. Příběh Jamese Earla Cashe, nedobrovolného aktéra hororového filmu, totiž budí pozornost i roky po vydání hry. Pročpak, ptáte se? Protože škrcení rezavým drátem, drcení lebky kladivem, srp v rozkroku... Hratelnost postavená na objevování nových, hnusných způsobů likvidace protivníka zkrátka není normální.

Kompletní TOP 10 hledejte na zmiňovaných stránkách.

 

Právě se děje

Další zprávy