James Cameron natočí scifi nářez a udělá hru

Lukáš Bašta
25. 7. 2007 15:53
Výtečný režisér se po deseti letech vrací ve velkém stylu.
Foto: Aktuálně.cz

James Cameron, technický puntičkář a vizionář, který stojí za těmi největšími filmovými trháky v čele s veleúspěšným Titanikem (holt na Terminátora nechodily páry po tisícovkách a to ještě několikrát). Ačkoliv neustále vyhrožoval, co všechno natočí za akční sci-fi nářezy, posledních deset let jsme o tohoto mistra zakopli jen v IMAXU díky několika podmořským dokumentům. Nyní to však vypadá, že se věci mění a James má harmonogram plný natáčení filmů na několik let do předu.

Momentálně pracuje na sci-fi Avatar, jejíž scénář prý piloval posledních 10 let. Film, kde uvidíme Sama Worthingtona, Zoe Saldana, a Sigourney Weaver a efekty bude mít na svědomí WETA Digital, je tak zřejmě ideální látkou pro epickou videohru, jejíž práva získal Ubisoft.

A o co že vlastně půjde? Avatar má vyprávět příběh bývalého mariňáka hodně daleko od domova, protože se zapojil do mimozemské války a dokonce těle jednoho z emzáků, je tak doslova chycen mezi dvěma světy, tím extraterestriálním a jen terestriálním, tedy zemským. Avatar si tak o hru přímo řikal, jelikož jeho svět je bohatý na propracované charaktery, nápady a hlavně počítačové efekty, takže budou mít vývojáři ulehčenou práci.

Nicméně jak víme, ani to jim mnohdy nestačí, aby hru dotáhli k vyšším hodnocením (viz Transformers: The Game z poslední doby). Musíme tak doufat, že pečlivost a vizionářství Jamese Camerona obohatí fanoušky fantastických bitek jak na stříbrném plátně, tak i 14palcovém monitoru. Snad mu u vraku Titaniku definitivně neruplo v batiskafu.

 

Právě se děje

Další zprávy