Herní filmy zaplavily YouTube

Martin Havlíček
3. 2. 2007 0:00
Filmové braky s herní tématikou zdarma na Google Video a YouTube? Ne nadlouho...
Foto: Universal

Snad všechny filmy natočené na základě herní předlohy spojuje jedno - jsou to braky. Většina snímků se ani nedostane na plátna kin, a tak jsou fanoušci odsouzeni k jejich zakoupení, případně zapůjčení na DVD. A nebo mohou zajít na stránky typu YouTube a tam si je jednoduše zdarma přehrát. Takřka přes měsíc byla na Google Video zdarma přístupná plná verze filmu DOA: Dead or Alive, která čerpá ze stejnojmenné herní "bojovky".

Film vypráví příběh party bojovníků, kteří byli pozváni na prestižní turnaj Dead or Alive. Více než 80 minut dlouhý snímek byl z Googlu odstraněn krátce poté, co na něj upozornil GameSpot a na dané stránce tak zůstalo pouze výmluvné "We're sorry, but this video may not be available."

Dalším herním filmem, který lomcuje internetovým videosvětem je Postal. Snímek nechvalně proslulého režiséra Uwe Bolla bude jistě bojovat o titul Nejbrutálnější film roku, tedy jestli se vůbec kdy dostane do kin. Na YouTube se sice neobjevil celý film, ale zato jsou k mání dvě nové ukázky. Dva minutu a půl dlouhé trailery jsou vskutku výmluvné...

 

Právě se děje

Další zprávy