Google+ už umí vytvářet stránky firem, jako Facebook

David Slížek
8. 11. 2011 8:30
Svou stránku na Google+ už má i Datarama.cz. Google+ spuštěním firemních stránek odstranil výraznou slabinu, kterou měl oproti konkurenčnímu Facebooku. Jak to tuto síť změní?
Google+ spustil firemní stránky
Google+ spustil firemní stránky | Foto: Datarama

Sociální síť Google+, kterou firma Google spustila na konci června, se dočkala podstatné změny.

Od pondělka na ní je možné vytvářet kromě osobních profilů také stránky firem, značek, sdružení či uměleckých skupin.

Google+ byla zpočátku přístupná jen na pozvánky. Ještě v červenci Google striktně prosazoval pravidlo, že profily mohou zakládat pouze jednotlivci, a to pod svými skutečnými jmény. Účty, které tomu nevyhovovaly, hromadně mazal.

Řada firem nebo médií toto nařízení obcházela tak, že s fanoušky komunikovala pod jméneme některého ze svých redaktorů. Google později od vynucování skutečných identit částečně ustoupil.

Jak na založení stránky na Google+

V září Google zpřístupnil Google+ všem zájemcům. A od pondělí 7. listopadu otevřel brány i firmám.

Vytvoření stránky je podobné zakládání stránky na konkurenčním Facebooku. Velmi jednoduchý proces má několik kroků a zabere jen několik minut.

Na této stránce stačí vybrat obor, pod který bude vaše stránka spadat (na výběr je Místní firma nebo místo, Výrobek nebo značka, Společnost nebo organizace, Umění, zábava a sport nebo kategorie Jiné).

Zajímavé je, že pokud chcete založit stránku firmě, pomůže vám ji Google+ vyhledat pomocí telefonního čísla.

Poté vás Google+ vyzve k nahrání profilové fotografie a vyplnění stručných informací o stránce - a je hotovo.

Přidáte si Dataramu?

Pro firmy může být zatím mírně problematický fakt, že správcem stránky se může stát pouze člověk, který ji založil. Snad Google brzy doplní možnost přidávat ke stránkám více správců.

Své stránky už si založila řada velkých zahraničních médií - například New York Times, nebo technologický magazín Mashable.

TIP: Svou stránku už má také Datarama.cz - nechcete si ji přidat do svých kruhů? A na Google+ už najdete také online deník Aktuálně.cz.

 

Právě se děje

Další zprávy