GC 08: Godfather II - detaily z prezentace

Alžběta Trojanová
4. 9. 2008 0:00
Šéfem mafie na vlastní kůži.
Foto: Hratelně.cz

Lipsko je za námi, ale naše zážitky jsou stále natolik intenzivní, že vám je zkrátka nemůžeme odepřít. Připravili jsme tak pro vás další zápisky z prezentace, tentokrát pokračování hry Godfather. Právě tady budete hrát postavu jménem Dominic, jež shodou nešťastných událostí nastoupí na místo Alda Trapaniho, což byl hrdina prvního dílu. Nezačínáte tak jako usmrkaný podržtaška, co si svoji cestu nahoru musí tvrdě vybojovat. Naopak – jste v pozici, kdy teprve všechny ty opravdové problémy spojené s mocí přicházejí.

Foto: Hratelně.cz

K tomu, abyste takové vysoké postavení mohli pohodlně ukočírovat, vám bude sloužit Don's view. Je to speciální pohled, který ukazuje město ve zjednodušené 3D podobě se všemi potřebnými informacemi. Snadno se tak dozvíte, která budova je kým ovládaná, kolik lidí ji hlídá a podobně. Na mapu se dokonce i živě promítá dění ve městě. Jestliže se tak rozhodnete například vypálit některý z místních podniků a dům začne hořet, objeví se tato událost okamžitě na mapě.

Foto: Hratelně.cz

Cíl je pak jasný – ovládnout co největší část města v oblastech jako je prodej drog, zbraní a nebo hazard, což vám přinese pořádný balík peněz. K tak složitému cíli se budete muset propracovat postupně, a to třeba kooperací se zkorumpovanými policisty nebo postupnou likvidací protivníků. Na pomoc při plnění misí vám pak budou k ruce členové rodiny, které lze na vaši špinavou práci najmout. Tihle hoši ovšem nebudou ze stejného těsta: kromě jednotlivých specializací jako je třeba práce s trhavinami nebo inženýrství, jež pak ovlivní jejich výkon při práci, bude záležet i na jejich osobní historii.

Ostatně by měli být postavy celkově promakanější. Na každou událost by měli reagovat odlišně, jak jim velí jejich povaha. Osobnost se projeví tudíž už jen při nezáživné konverzaci v autě: pokud je kupříkladu jeden užvaněný, nezavře za celou cestu pusu. Kromě toho, že tyto pány můžete samostatně vyslat plnit úkoly, jež si pak zkontrolujete v rámci Don's view, mohou vás doprovázet i na akcích, které si vykonáváte osobně.

Foto: Hratelně.cz

Jestliže je tak třeba někoho přesvědčit či někoho s jistotou zlikvidovat můžete se do toho pustit sami s eskortou. Autoři slibovali, že rozhodnutí, co necháte na druhých a co si vyřídíte sami,bude často jen na vás. Tento poměr pak zároveň určuje i míru strategičnosti versus akčnosti, přičemž podle oficiálních čísel by neměl přesáhnout hodnotu 20% strategie a 80% akce. Pro méně dumavé hráče jistě dobrá zpráva.

Godfather II přináší i jistou další novinku, a to v lokacích. Nebude chybět standardní New York, ale přibude i Miami a Havana 60. let. Kdo viděl druhý díl filmu, jistě chápe proč. Na druhou stranu, vzhledem k sandboxové charakteristice hry, je tohle pochopitelně jen jeden z mála prvků, jež budou s filmem korespondovat.

Foto: Hratelně.cz

Závěrem ještě padla otázka na možnosti online hraní. Místo odpovědi se nám dostalo potutelného smíchu s tím, že je to přísně tajné. Nakonec se přeci jen chlapci zželeli a alespoň přiznali, že se něco podobného chystá a že jsou z toho všichni naprosto nadšení. My si na takové nadšení budeme muset ještě chvíli počkat. Ostatně jako na samotnou hru, jež má vyjít až únorem 2009 na PC, Xbox 360 a PS3.

 

Právě se děje

Další zprávy