F.E.A.R.: Extraction Point - nové info

Martin Havlíček
2. 10. 2006 15:56
Co nového přinese expanze úspěšné hororové střílečky?
Foto: Hratelně.cz

Akce F.E.A.R. byla bez pochyby jednou z nejúspěšnějších her roku 2005. Nyní na její hororový příběh naváže datadisk jménem Extraction Point od TimeGate Studios. Společnost TimeGate se zapsala do povědomí hráčů především díky skvělé strategické sérii Kohan, krom té mají na svědomí také válečnou RTS Axis and Allies, proto musí každého překvapit, že byla práce na expanzi akční střílečky svěřena právě jim. Jak prozradil producent hry Tim Hall v rozhovoru pro Firing Squad, rozhodnuto bylo na základě prezentace jiného titulu těchto vývojářů. Vydavatel se usmyslel, že by rád viděl některé z prvků, které jej zaujaly, právě v datadisku pro F.E.A.R.

Add-on nabídne trojici nových zbraní, z nichž zejména minigun (rotační kulomet) dokáže naplno zužitkovat technologické parametry enginu. Jakmile stisknete spoušť, vše začne létat kolem a to včetně těl nepřátel. Když už jsme u těch protivníků, tak bychom neměli opomenout zmínit, že i v tomto směru nabídne hra něco nového. Z nových nepřátel bylo jmenováno jenom jakési malé hrůzostrašné stvoření, jež lze spatřit, respektive zaměřit pouze na základě jeho stínu. Zdali se v tomto směru dočkáme, krom značně vylepšené umělé inteligence, ještě nějaké novinky, to Hall neprozradil.

Zato ale pohovořil o novém pojetí bojů, za které byl původní F.E.A.R. často kritizován. Válčit už se nebude jen ve skladištích a kancelářích, ale v mnohem větších prostorách. Hráč se podívá dokonce do města a zde navštíví mimo jiné metro a nemocnici.

Na otázku, jestli se máme těšit čekat na nějaké grafické zdokonalení, producent odpověděl, že přibude více výbuchů a krve. O možných portech pro next-gen pomlčel a raději připomněl, že F.E.A.R.: Extraction Point vychází na podzim.

 

Právě se děje

Další zprávy